Bitcoin mining

Bitcoin-miners verdienen gemiddeld $52,3 miljoen per dag

De Bitcoin koers is de laatste dagen weer flink gestegen. Als gevolg van deze stijging is het een stuk winstgevender geworden om de koningsmunt te minen. Zo is gisteren bekend geworden dat Bitcoin-miners recordinkomsten binnengehaald hebben tijdens de huidige rally en verdienen gemiddeld tot $52,3 miljoen per dag. Dit volgens een nieuwsbrief van crypto-metrics-platform Glassnode die maandag gepubliceerd werd.

Tegelijkertijd laten de grafieken van Glassnode zien dat de winsten van miners dagelijks aanzienlijk hoger zijn gestegen. Het huidige hoogste bedrag wat Bitcoin-miners collectief hebben verdiend werd bijvoorbeeld afgelopen zondag behaald, met $64,7 miljoen. De rest van de maand heeft echter ook geen windeieren gelegd voor Bitcoin-miners. Zo werd er alleen al deze maand $54,6 miljoen op 3 maart, $57,7 miljoen op 10 maart en bijna $60 miljoen op 12 maart verdiend, en dat zijn slechts de beste dagen.

De piekdagen moeten echter niet als houdbaar worden beschouwd – legde Glassnode’s analist Checkmate, die de auteur is van de nieuwsbrief – uit aan Decrypt. In plaats daarvan werd het cijfer van $52,3 miljoen berekend op basis van een 14-dagen voortschrijdend gemiddelde. Hij zei het volgende:

“Ik pak het gemiddelde over de moeilijkheidsperiode, anders is het lawaaierig en niet gelijk aan de aanhoudende realiteit, en kan het op een dag worden beïnvloed door een aantal snel opgeloste blokken die niet representatief zijn voor het werkelijke inkomen in de loop van de tijd.”

In de nieuwsbrief wees hij er ook op dat zulke hoge inkomsten een indrukwekkende prestatie zijn, vooral gezien het feit dat de blokbeloningen in mei 2020 werden gehalveerd, van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Aangezien de uitgaven van miners meestal in fiat-valuta’s worden uitgedrukt, is het cruciaal dat hun winsten niet sterk teruglopen, zodat het interessant voor hen blijft om het Bitcoin-protocol te blijven ondersteunen.

Sinds de halvering in 2020 schommelt de winst van miners rond de 1.000 BTC per dag. Het grootste deel hiervan komt uit de bloksubsidie ​​van 900 BTC per dag. Ondertussen schommelen de inkomsten uit transactiekosten constant tussen 75 en 125 BTC per dag. Dit maakt het, tegen de huidige Bitcoin koers, nog steeds erg interessant voor miners om hun hashkracht aan het netwerk toe te wijzen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN