Bitcoin Nieuws

CryptoMichaël: Wat zijn de volgende stappen voor Bitcoin?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers maakte een nieuwe all-time high het afgelopen weekend, maar kon niet genoeg kracht vinden om verder omhoog te rennen, aangezien de koers zich op dit moment weer rond de $55,000 begeeft. Echter, gedurende deze kalme markt voor Bitcoin zijn diverse altcoins door het dak aan het gaan. De gevoelens van 2017 zijn weer terug, maar wat zijn de volgende perspectieven voor de markt?

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

De weekgrafiek van Bitcoin ziet er super positief uit. Ver boven de 21-Week MA (een belangrijke indicator om in de gaten te houden) en daarnaast sterke hogere bodems en hogere toppen. De laatste bodem is gelegd op $42,000 en die daarvoor is te vinden op $30,000.

Doordat de 21-Week MA omhoog aan het kruipen is, is het te verwachten dat we daar in de komende maanden steun op gaan vinden. Hierbij is de verwachting dat de markt niet meer onder de $35,000 zal gaan, mocht het nog steeds in een bullmarkt verkeren.

Totale marktkapitalisatie crypto

Bron: TradingView

De totale marktkapitalisatie van crypto is nog steeds sterk en opwaarts. De laatste bodem is neergezet rond het niveau van $1.3 biljoen, waardoor er genoeg ruimte is om te consolideren. Zolang de markt niet onder het $1.3 biljoen niveau gaat, is het nog steeds een gezonde, opgaande markt.

Rente Verenigde Staten

Bron: TradingView

De rente is een onderdeel van de markt, waar men steeds meer aandacht aan dient te schenken. Op het moment dat de rente omhoog gaat, zullen risicovolle assets, zoals Bitcoin, hier hinder van ondervinden en juist naar beneden gaan. Goud heeft hier ook dermate last van.

Het is daarom interessant om te kijken wat er gaat gebeuren de komende weken. Onder andere Jerome Powell, voorman van de FED, zal hier enkele uitspraken over gaan doen, aangezien een stijgende rente ook praktisch niet goed is voor de hoge schulden van privé personen en landen. Dit kan een impact gaan hebben op de koers en moet daarom vaker in ogenschouw genomen worden.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

De 4-uur-grafiek van Bitcoin laat zien dat Bitcoin op een mogelijk kantelpunt zit, waarbij er neerwaartse druk kan gaan ontstaan. Mocht het niveau rond de $54,000 niet houden als steun, dan is het eerstvolgende niveau voor steun te vinden rond het $49,500 niveau. Nog steeds zeer normaal, aangezien er daardoor een mooi zijwaarts gebied ontstaat waar de koers tussen beweegt. De bovenkant hiervan bevindt zich tussen $56,000-59,000, terwijl de onderkant zich bevindt tussen $42,000-45,000.

Een goede, gezonde consolidatie is heel normaal voor de markt, om daarna weer kracht te vinden om door te gaan naar recordhoogtes.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN