NEM Symbol

NEM lanceert nieuwe blockchain genaamd Symbol

NEM Group kondigde vandaag de lancering aan van Symbol, de volgende generatie Proof-of-Stake+ Public Blockchain. Symbol van NEM biedt programmeerbaarheid en beveiliging op bedrijfsniveau en biedt geavanceerde technische functies die kunnen worden benut door innovatieve projecten die fintech-, gezondheidszorg- en supply chain-producten bouwen in het hart van de nieuwe economie. Met de lancering komt XYM, de eigen valuta van het Symbol from NEM-platform, dat wordt gebruikt voor transacties op het netwerk.

David Shaw, CEO van NEM Group, zei over de lancering:

“Wij geloven dat we aan het begin staan ​​van een geheel nieuw economisch en digitaal systeem dat meer inclusief en toegankelijk is. Symbol is uniek gepositioneerd in de voorhoede van de beweging naar decentralisatie, digitalisering en tokenisatie. Het functierijke platform van Symbol maakt het geschikt voor een aantal bedrijfstakken en gebruiksscenario’s, waaronder ondernemingen, financiële diensten, gereguleerde activa en bredere blockchain-ruimtes. NEM speelt een cruciale rol, naast en samen met andere platforms, in het creëren van dit nieuwe waardeparadigma.”

Symbol van NEM is gebouwd om interoperabel te zijn; het ondersteunt publieke / private hybride modellen, betrouwbare cross-chain swaps en de Application Programming Interfaces (API’s) kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met bestaande systemen en processen. De atomaire cross-chain swaps maken een betrouwbare gegevens- en waardestroom mogelijk over meerdere verschillende blockchains, waardoor er geen tussenpersonen meer nodig zijn. Het maakt het ook mogelijk om gespecialiseerde digitale activa te creëren, die verder gaan dan delen van aandelen, handtekeningen, stemmen, non-fungible tokens (NFT’s) of andere valuta’s te vertegenwoordigen.

Elk activum heeft configureerbare eigenschappen en een unieke identificatie en kan op logica gebaseerde account- of activumgebaseerde beperkingen op protocolniveau afdwingen. Deze functies hebben een enorm potentieel in de nieuwe economie, met name voor de gedecentraliseerde finance (DeFi), gereguleerde activa and Security Token Offering (STO) -ruimtes.

Met de openbare ketenlancering van Symbol omvat het NEM-project nu twee ketens, waarbij het 6 jaar oude project, NEM NIS1 (V1), parallel blijft lopen zonder downtime, beveiligingsinbreuken of verloren activa. Symbol van NEM bouwt voort op de geavanceerde beveiligingsfuncties van zijn eerste Proof-of-Importance (PoI) blockchain, de eerste blockchain die on-chain multi-signature accounts introduceerde. Symbol van NEM breidt deze functionaliteit echter uit en presenteert de eerste openbare blockchain die on-chain, meerlaagse accounts met multi-signature brengt. Dit kenmerk wordt ook wel het concept van “gedelegeerde financiële autoriteit” genoemd.

Met deze functie kan de mede-ondertekenaar van een multi-signature rekening ook een multi-signature rekening zijn, met zijn eigen set mede-ondertekenaars. Hierdoor kunnen gebruikers het creëren van complexe handtekeningvereisten vereenvoudigen, waardoor bedrijfsprocessen zoals salarisadministratie worden gestroomlijnd.

Met hardware wallet en offline ondertekeningsondersteuning vanaf dag één, in combinatie met de geavanceerde on-chain multi-signature ondersteuning, biedt het ongeëvenaarde Operational Security (OpSec) mogelijkheden.

Een onderscheidend kenmerk van Symbol is de hybride ketenarchitectuur, die implementaties van zowel publieke als private chain use cases mogelijk maakt, terwijl een betrouwbare gegevensstroom tussen Private-Private en Private-Public-implementaties bidirectioneel wordt ondersteund. Hierdoor kunnen ontwikkelaars de ideale opstelling kiezen voor hun specifieke behoeften. Enterprise-gebruikers kunnen een geautoriseerd ecosysteem op een privéketen opzetten om vertrouwelijke informatie op te slaan, terwijl ze ook communicatie met openbare ketens of andere geautoriseerde ketens mogelijk maken. Dit biedt een ‘best of both worlds’-oplossing, die meer flexibiliteit biedt bij het opslaan en delen van gegevens door bedrijven.

Kristy-Leigh Minehan, CTO van NEM Software, merkte op:

“Als flexibel platform kunnen de API’s van Symbol naadloos worden geïntegreerd in bestaande bedrijfssystemen en -processen, evenals in andere blockchains. Zijn multi-layered technologie stack zorgt voor trustless, peer-to-peer, multi-party asset swaps, escrows of trades. Het platform is ontwikkeld met aanpasbaarheid als een belangrijk aandachtspunt, met meer dan 120 verschillende configuratie-instellingen, waardoor zowel openbare als particuliere netwerken kunnen worden gecustomiseerd. Zijn eigenschappen maken snelle ontwikkeling en implementatie van veilige oplossingen en uitbreiding van functies en services door ontwikkelingsteams mogelijk.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN