Bitcoin prijs

Bitcoin koers op weg richting $60.000?

De Bitcoin koers is vandaag weer flink gestegen. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat de recente uitverkoop van staatsobligaties stopte en meer instellingen de cryptocurrency aan hun balansen besloten toe te voegen. De nummer één cryptocurrency staat op het moment van schrijven op ongeveer $54.000, een stjging van ongeveer 8% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers op weg richting $60.000

Het bullish sentiment van handelaren voor de Bitcoin koers sloeg over op de lopende wekelijkse sessie, verder aangedreven door een daling van de rendementen van obligaties. Veel waarnemers verwachtten hierdoor dan ook dat de Bitcoin koers nu op weg is om in de komende sessie $60.000 te bereiken. Zo gaf de bekende analist Teddy Cleps aan dat de cryptocurrency in een fractal-uitbraak zat en hij merkte op dat de kans om hogere niveaus te bereiken toenam, na het uitbreken boven de neerwaartse trendlijnweerstand. Hij tweette de volgende grafiek hierbij:

Bron: Teddy Cleps Twitter

BTC ligt op koers om $100.000 te halen, volgens S2F-model

Greg Waisman, de mede-oprichter en COO van het wereldwijde betalingsnetwerk Mercuryo, citeerde het populaire Stock-to-Flow-model terwijl hij een aanstaande bull run voor Bitcoin voorspelde. Hij zei het volgende tegen Bitcoinist:

“Te oordelen naar de recente prijsvoorspelling op basis van het Stock-to-Flow-model van Bitcoin, is het zeer waarschijnlijk dat de munt ergens in 2021 terugkeert naar zijn rally. De YTD-grafiek van Bitcoin laat zien dat de huidige correctie klein is, vergeleken met de groei van BTC in 2021.”

Het Stock-to-Flow-model, gemaakt door de bekende Nederlandse data-analist PlanB, ziet de Bitcoin koers dit jaar naar een minimale prijs van $100.000 stijgen. Volgens de maker van het S2F-model is Bitcoin echter op weg om in de komende zeven maanden (tegen september 2021) het zescijferige gebied te doorbreken.

Bron: PlanB Twitter

Hij merkte op dat de cryptocurrency sinds de halvering van 2020 met “gestage progressie en onvermijdelijkheid” beweegt. Als zodanig zou het koersdoel van $100.000 ergens tussen april en september kunnen liggen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN