Cryptocurrency

De grootste bioscoopketen van Thailand accepteert Bitcoin

Major Cineplex Group, de grootste exploitant van bioscopen in zowel Thailand als Laos, is een proefproject voor cryptocurrency betalingen begonnen. Het bedrijf biedt verschillende klanten de mogelijkheid om kaartjes met cryptocurrencies te kopen zoals Bitcoin.

Om de nieuwe betalingsoptie te realiseren, is Major Cineplex Group een samenwerking aangegaan met Zippex (ZIPMEX), het toonaangevende platform voor het uitwisselen van digitale activa in Thailand en RapidZ (RAPIDZ), de toonaangevende aanbieder van systemen voor het beheer van digitale activa in Zuidoost-Azië.

De Major Cineplex Group is het eerste bedrijf ooit dat ervoor zorgt dat klanten cryptocurrencies in de bioscoop kunnen gebruiken. De nieuwe functie zal vanaf 4 maart beschikbaar zijn in de bioscoop Major Cineplex Ratchayoth in Bangkok. Daarnaast is de verwachting dat de Major Cineplex Group de pilot tegen eind 2021 uit zal breiden naar 39 andere bioscopen in Bangkok.

Narut Jiansanong, Chief Marketing Officer bij de Major Cineplex Group, zei dat het nieuwe initiatief bedoeld is om meer klanten aan te trekken die in crypto investeren. Hij zei dat Thailand nu naar schatting tot 1 miljoen Bitcoin hodlers heeft, goed voor 2% van de totale volwassen bevolking van het land.

Oudste bank in Colombia gaat cryptocurrency pilot uitvoeren

Onlangs kondigde wij ook aan dat Banco de Bogotá gaat deelnemen aan een proefproject onder leiding van de Superintendencia Financiera de Colombia, de belangrijkste financiële toezichthouder van het land. Het project zal worden uitgevoerd in een regelgevende sandbox genaamd la Arenera, die in september vorig jaar werd goedgekeurd door het ministerie van Financiën en Openbare Krediet.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN