YFI

Sony Europe sluit zich aan bij het Theta-netwerk als validator node

Sony Europe heeft zich aangesloten bij het Enterprise Validator and Governance Council Program van Theta Labs. Het bedrijf volgt met deze stap in de voetstappen van andere Global 500-bedrijven, zoals Google en Samsung, die ook toegetreden zijn tot het validatieprogramma van Theta.

Dit houdt in dat de onderzoeks- en ontwikkelingsgroep van Sony Europe in België, het R&D Center Europe Brussels Laboratory, een node in Europa zal exploiteren om het netwerk te ondersteunen.

Wat is Theta?

Theta Labs lanceerde zijn native Proof-of-Stake blockchain, speciaal gebouwd voor gedecentraliseerde video- en datalevering in 2019 en is snel gegroeid naar volledige decentralisatie van zijn beveiliging en governance, ondersteund door zijn validatornode- en guardian node-netwerk.

Onderliggend aan het validatieprogramma ligt Theta’s protocol, technologie en operaties, die een native implementatie bieden van off-chain microbetalingen die kunnen worden geschaald naar miljoenen gelijktijdige videokijkers.

Sony en Theta

De ontwikkeling komt jaren nadat Sony’s risicokapitaalfonds, “Sony Innovation Fund”, eerder een toekomstgerichte investering had gedaan in Theta Labs tijdens de seed equity-ronde in 2016. Mitch Liu, mede-oprichter en CEO van Theta Labs, zei het volgende hierover:

“We zijn heel blij dat Sony Europe R&D Center Europe Brussels Laboratory zich bij ons heeft aangesloten als een enterprise validator die dit jaar de acceptatie- en hypergroeiplannen van Theta heeft versneld.”

Daarnaast gaf Magdalena Wasowska, hoofd van Sony Europe R&D Center Europe Brussels Laboratory, het volgende aan:

“Bij R&D Center delen we de passie van Theta Network voor gedecentraliseerde technologieën en zijn we enthousiast over de mogelijkheden die blockchain-technologieën aan content makers kunnen bieden.”

Wasowska zei dat de mogelijkheden tools omvatten voor licentie- en rechtenbeheer en innovatieve oplossingen voor contentdistributienetwerken zoals Theta.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN