Bitcoin nieuws

Analisten zijn nog steeds positief over Bitcoin (BTC)

‘S Werelds nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC), kende een recordstijging tijdens de maand februari, maar tijdens de laatste dagen van de maand stortte de valuta in en kende een dip van $10.000. De Bitcoin koers daalde van ongeveer $56.000 per stuk tot ongeveer $46.000. De munt wist de afgelopen dagen echter weer wat op te krabbelen en steeg tot de huidige koers van $48.500

Het is echter zo dat Bitcoin, ondanks deze grote daling, nog steeds veel voorstanders heeft, en veel analisten en experts uit de industrie lijken nog steeds bullish te zijn over de korte termijn toekomst van het actief. Zo zei Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, dat hij nog steeds positief is over Bitcoin, aangezien het onlangs opnieuw een investering gedaan heeft in de koningsmunt.

Tevens zei Saylor in een recent interview nog dat de dip niets betekent en dat het actief op een bepaald moment in de toekomst goud zal vervangen:

“Bitcoin gaat goud vervangen, en het zal de volledige goudmarktkapitalisatie onderbrengen. Vervolgens gaat [Bitcoin] staatsobligaties met een negatieve rente en andere monetaire indexen onderbrengen totdat het groeit tot $100 biljoen.”

Anderen zijn echter van mening dat hoewel Bitcoin waarschijnlijk het hele jaar door meer bullish gedrag zal vertonen, de voorspelling van Saylor misschien een beetje ver gaat. Een van die figuren is Anthony Pompliano, een partner bij het hedgefonds Morgan Creek Digital. Hij zei het volgende hierover:

“Ik had een koersdoel van $100.000 per Bitcoin tegen het einde van 2021 sinds ik er publiekelijk over schreef in 2019. [Ik blijf] daar bij, maar ik ben op de een of andere manier de meest conservatieve persoon in de kamer geworden.”

Met andere woorden, terwijl hij ervan overtuigd is dat Bitcoin het dit jaar goed zal doen, zijn zijn voorspellingen voor BTC – die op een gegeven moment als overdreven werden beschouwd – nu vrij klein in vergelijking met de gedachten van sommige van zijn collega’s en tegenhangers.

Mati Greenspan – de oprichter van Quantum Economics en een voormalig analist bij e-Toro – zei dat zolang instellingen geld in het actief blijven steken, het nieuwe hoogtepunten zal bereiken:

“Bitcoin heeft al een fantastisch jaar achter de rug en verdere winst zou inderdaad een zegen zijn. De belangrijkste drijfveer is de laatste tijd de haast van multinationals om te diversifiëren van fiatgeld naar crypto, een trend die volgens ons nog maar net begonnen is.”

Niet iedereen is zelfverzekerd

Daarentegen zei Charlie Munger – de vice-voorzitter van Berkshire Hathaway – dat hij geen toekomst ziet voor Bitcoin en noemde de vluchtigheid ervan als een groot probleem. Hij merkte het volgende op:

“Ik denk niet dat Bitcoin het ruilmiddel voor de wereld zal worden. Het is te vluchtig om goed als ruilmiddel te dienen.”

Bitcoin is echter duidelijk gegroeid te zijn naar een opslag van waarde, ondanks beweringen door critici als Nouriel Roubini en goud-bull Peter Schiff. Zo gaf Munger afgelopen woensdag ook aan dat BTC als goud is en voegde hier het volgende aan toe:

“Het is echt een soort kunstmatige vervanger voor goud en aangezien ik nooit goud koop, koop ik nooit Bitcoin, en ik raad andere mensen aan om mijn praktijk te volgen.”

Steve Hanke, de hoogleraar toegepaste economie aan de John Hopkins University, was ook niet echt te spreken over de koningsmunt. Hij voerde aan dat de voortdurende rally van Bitcoin volledig werd aangedreven door een kudde speculanten. Volgens rapporten benadrukte Hanke dat de fundamentele waarde van Bitcoin nul is omdat het geen rente betaalt zoals de meeste fiatgeld. Hij zei het volgende:

“Bitcoin betaalt geen rente, daarom kun je ondubbelzinnig zeggen dat het een fundamentele waarde van nul heeft.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN