Cardano

Benelux Crypto: Cardano koers bevindt zich op een belangrijk punt

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Cardano (ADA) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Vandaag hebben we Cardano koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek Cardano koers

Bron: TradingView

Op de 4hr chart zien we dat de Cardano koers netjes volgens de fibonacci levels beweegt. Ieder keer hebben deze levels als resistance gediend en is het ADA gelukt om met weinig moeite er doorheen te komen. Dit is een teken van een sterke uptrend. Wel zien we dat we vandaag de fib 1.618 hebben aangetikt, dit is meestal een key-resistance in een sterke uptrend. Dit level valt overigens samen met de 1.50 USDT zone.

Verder zien we een mooie trendline hebben gevormd op de RSI, op dit moment bevinden we ons echter wel in de overbought zone en is een move richting de trendline goed mogelijk, maar dat hoeft niet het geval te zijn, in het bijzonder niet in sterke uptrends. Verder zien we dat we al een enige tijd tegen de bovenste Bollinger-Band aanleunen en we het maar blijven pushen, dat natuurlijk niet oneindig zo door kan gaan. Het laatst dat opvalt is het sterk toegenomen volume van de afgelopen candles. Ook de volumebar die op dit moment aan het vormen is, is flink.

Daggrafiek Cardano koers

Bron: TradingView

Wanneer we uitzoomen naar de daily is het eerste dat opvalt de flinke groende candles van de afgelopen weken. Hier zien we wel overduidelijk dat er meerdere bearish divergences hebben gevormd, de eerste keer (tussen 10 feb en 20 feb) resulteerde dit in een daling van een paar dagen, gevolgd door een verdere pump.

Op dit moment hebben we weer een bearish divergence gevormd en zitten we zoals aangegeven tegen de fib 1.618 resistance aan. Dit is technisch gezien een bearish signal. De Mac-D beweegt zich de afgelopen dagen in de bullish zone maar lijkt wel over te willen gaan naar bearish gebied. Wat verder opvalt is dat de dips iedere keer stevig zijn opgekocht (zie de lange wicks naar beneden).

Conclusie

Als we de daily en de 4hr naast elkaar leggen kunnen we concluderen dat een pullback goed mogelijk is, de 1.30 USDT zone zou een mooie zone zijn om een pullback naartoe te maken. Dat zou een eventuele mooie entry kunnen zijn. Mocht deze sterke uptrend toch doorzetten zonder een pullback dan zullen we de situatie her-evalueren zodra we een 4hr close maken boven de 1.50 USDT.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspellingen? Bekijk dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN