Ethereum koers

TradePremium: Ethereum koers daalt flink, maar is het een goed koopmoment?

Allereerst willen we TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Ethereum koers wist, samen met de Bitcoin koers, de afgelopen tijd flink te stijgen en beide munten wisten record na record te breken. Nu is het echter heel anders wakker worden dan dat we de afgelopen tijd gewend zijn, aangezien de Bitcoin koers in de afgelopen 24 uur met ruim 14% gedaald is, tot de huidige koers van $47.000.

Deze fikse daling van de nummer één cryptocurrency van dit moment heeft er tevens voor gezorgd dat de gehele crypto-markt momenteel rood kleurt. Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $1450, wat een daling van 20% in de afgelopen 24 uur.

Weekgrafiek Ethereum koers

De markt begon gisteren al stevig te bewegen en het lijk vandaag ook een bewogen dag te worden voor Ethereum en de rest van de crypto-markt. Het target van vorige week ($1871.72) werd verlegt naar $2040, als nieuwe all time high. Daardoor krijgen we 2 nieuwe doelen om vast te houden als support.

Bron: TradingView

De eerste werd gisteren al mooi op gevuld, namelijk $1742, maar sinds vanmorgen hielden we er niet meer aan vast en zochten we het lager op. Vandaag kregen we een verdere drop naar meermaals aangehaalde zone van de originele breakout: $1440 tot $1125. Het is zeer belangrijk om hier wel de juiste reactie op te gaan krijgen de komende week. Zeker met de monthly close in gedachten naar mijn mening.

Deze range is voor mij het belangrijkst, met de beweging die Bitcoin maakt lijkt het me op dit moment even uitgesloten dat we die high opnieuw gaan testen. Dus nu is de boodschap om een higher low te gaan neerprinten en daar te gaan vasthouden. Ook het volume op de uptrend nam al enige periode af wat resulteert in een verlies van kracht.

Daggrafiek Ethereum koers

Op de daily zou dit een perfect niveau zijn om een higher low te gaan neerprinten om bullish te blijven. Ook hier kijk ik maar naar 1 zone om vast te houden als support, regio $1427 tot $1326, de originele move van de breakout! En dan nog liefst met een close boven $1429.

Willen we toch de intentie maken om opnieuw die high te gaan aanvallen? Dan moeten we op de daily als eerste resistance zeker vasthouden aan de support range $1670 tot $1560.

Bron: TradingView

Conclusie

Velen bleven het maar aanhalen de afgelopen weken dat we voorlopig geen bang moeten hebben van 20 tot 30% drops. Zeker als we de vergelijking maken met 2017. We kennen onze levels die we vast moeten houden dus daar rekenen we ook op. Volgende week met de wekelijkse close, die samenvalt met de maandafsluiting van februari, zal heel wat meer duidelijkheid gaan brengen.

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN