Craig Wright Satoshi Nakamoto

Gebruikers van Kraken dreigen met een class-action-rechtzaak vanwege flash crash

Kraken-gebruikers op Reddit zijn gesprekken gestart over het starten van een class-action-rechtszaak vanwege de verliezen die zij volgens hen hebben opgelopen bij een flash crash.

Op 22 februari weken meerdere Kraken-prijsparen af ​​van de marktwaarde. ETH crashte tot bijna $700, ondanks dat de marktwaarde rond de $1.600 lag, terwijl ADA en BTC ook prijsdalingen zagen die niet overeenkwamen met de markt.

Als gevolg hiervan namen verschillende Kraken-gebruikers contact op met Crypto Briefing, waarbij handelaar Luca Maziere vertelde dat hij 46 ETH had verloren, eraan toevoegend dat “veel andere mensen ook hun investeringen verloren”. Daarnaast werd er een Reddit-thread doorgestuurd met veel klachten, waarbij gebruiker u/DumbestStableGenius opmerkte dat hij/zij 50% van zijn/haar account verloren had.

De Reddit-thread ging verder met:

“Als iemand mee wil doen of een class action-rechtszaak wil aangaan, zou ik zeer geïnteresseerd zijn […] Ik verloor bijna mijn volledige posities in BTC, ETH, ADA, DOT en LINK, hoewel mijn marge niet meer dan 5-10% verwijderd was van de limieten, maar ze hebben mijn hele account verkocht.”

Een andere gebruiker Abvhfhdxr verklaarde:

“Ik werd geliquideerd met een hefboomwerking van 1,5! Ik heb nu zelfs een negatief saldo. Wat kunnen we hieraan doen? Dit kan niet legaal zijn!”

Kraken heeft naar verluidt de verantwoordelijkheid ontkend in een email die naar een handelaar is gestuurd, waarin staat dat “soms Kraken hoger handelt dan andere beurzen, en soms lager.”

In een aparte thread over deze kwestie zei een gebruiker dat “alle activa in seconden met meer dan 50% zijn gedaald, zonder dat we er iets aan konden doen en ons ALLEMAAL automatisch hebben geliquideerd”, terwijl andere gebruikers opmerkten dat hun rekeningsaldo nu negatief is.

Kraken reageerde op de eerder genoemde handelaar Luca Mazerie en verklaarde dat het personeel momenteel de marktbewegingen tijdens de crash onderzoekt en belooft een update met meer informatie in de toekomst.

We wachten af wat er precies voor verklaring komt vanuit Kraken. We houden jullie op de hoogte!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN