CryptoCoinTalk: Bitcoin koers breekt $50.000, kunnen we nog hoger?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers wederom rond een nieuwe all-time high. Het bereiken van de oude all-time high van 2017, op $20.000, was iets heel speciaals, maar nu het bereiken van een nieuwe all-time high inmiddels wekelijkse of zelfs dagelijkse kost begint te worden went het ergens op de één of andere manier ook wel een beetje. Heel gek eigenlijk, aangezien een Bitcoin prijs van $10.000 of hoger een jaar geleden zelfs nog heel wat leek. Wat ons betreft mag dit nog wel een aantal jaren aanhouden. Wat we op over een paar jaar kunnen verwachten wordt wel heel koffiedik kijken. Laten we ons dus voor vandaag maar gewoon weer focussen op wat we in het hier en nu kunnen verwachten. Je leest het in een gloednieuwe Bitcoin koersupdate.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Als je de term “bullish” wil uitleggen, wijs naar de Bitcoin koers en zeg verder niks. De chart zegt genoeg. Al jaren lang is de Bitcoin één van de meest bullish assets op aarde en ook nu is en blijft dat het geval. Op het moment van schrijven staat de teller op $52.618 en daarmee is de grootste asset van de cryptomarkt meer dan een halve ton waard, ongekend! Op dit moment zitten we tegen de resistance van het fibonacci extensielevel op $53.183 aan en er bestaat dus de kans dat we iets van een pullback gaan zien. Uiteraard biedt puur de fibonacci extensie levels niet heel veel houvast, maar het is één van de weinige technische elementen waar we op dit moment gebruik van kunnen maken.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is er nog altijd 0 teken van zwakte te zien. De Bitcoin koers dendert rustig door, zonder al teveel kansen te geven voor een interessante instap. Wij weten dat veel mensen hierdoor FOMO ervaren, maar zorg ervoor dat je daar niet aan toegeeft. Het is belangrijk om aan riskmanagement te doen en dat negeer je door in te stappen zonder pullbacks. Vanaf de daggrafiek is het interessant om te kijken naar een pullback richting $40.582, voor een eventuele long positie. Mochten we toch doorstomen gaan we de fibonacci extensielevels opzoeken die bij de weekgrafiek op de chart staan beschreven. Deze kun je ook als verkooptargets aanhouden.

Bitcoin koers
Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek zou de Bitcoin koers nog een pullback kunnen maken richting $43.732 tot en met $43.043, al zou ik daar zelf niet zo snel een instap willen zoeken. Die zoek ik toch liever op de plek, zoals bij de daggrafiek beschreven. Aan de huidige prijsopbouw is ook goed te zien dat we op korte termijn hoge volatiliteit kunnen verwachten. Dat kan zowel omhoog als omlaag zijn, dus voorzichtigheid is geboden.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er zeer bullish uit. Geen enkele reden om bearish te zijn, dus laat de short posities lekker achterwege. Het is nooit verstandig om tegen een sterk trendende asset in te gaan. De $100.000 leek vorig jaar nog ver weg, maar vanaf hier is het nog ‘slechts’ een kleine 100%. Wat een fantastische tijd leven we toch in. Geniet ervan!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!