Bitcoin koers zit in een nieuwe parabolische beweging en kan naar $55.000 stijgen

De Bitcoin koers heeft gisteren een nieuw record bereikt van $52.618 en door deze stijging nadert Bitcoin (BTC) een marktkapitalisatie van $1 biljoen. De recentelijke doorbraak van Bitcoin door het psychologische niveau van $50.000, heeft er tevens voor gezorgd dat analisten nog optimistischer zijn geworden. De prijs per BTC is nu meer dan het dubbele in vergelijking tot het hoogtepunt van 2017.

Als deze Bitcoin rally aanhoudt, kan de cryptocurrency volgens verschillende analisten binnenkort ook afscheid nemen van vijf cijfers.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

BTC zit in een nieuwe parabolische beweging

Veteraan handelaar Peter Brandt, zegt dat de Bitcoin koers midden in een nieuwe parabolische vooruitgang zit, wat mogelijk betekent dat we hogere Bitcoin koersen gaan zien. Brandt plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin ondergaat zijn derde parabolische vooruitgang in het afgelopen decennium. Een parabolische vooruitgang op een rekenkundige schaal is uiterst zeldzaam – drie op een logaritmische schaal is historisch.”

Bitcoin koers

Bitcoin koers op weg naar $55.000

De bekende Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe, heeft onlangs aangegeven dat de Bitcoin koers zijn support van $48.000 heeft weten te behouden. Doordat de koers er niet is onder gevallen, verwacht van de Poppe een stijging richting $55.000. Lukt het Bitcoin niet om deze $48.000 support vast te houden, dan suggereert van de Poppe dat een daling richting $42.000 waarschijnlijk is. Hij plaatste de volgende grafiek en zei:

Bitcoin koers