Elon Musk

Elon Musk geeft beveiligingstips aan crypto-investeerders

Misschien wel de meest bekende en gebruikte uitdrukking in de cryptocurrency-ruimte is “not your keys, not your coins.” Het verwijst naar de unieke manier waarop digitale activa worden opgeslagen. Als ze worden bewaard op beurzen of bij externe bewaarnemers, is het eigendom van de beleggers niet gegarandeerd, aangezien de beurzen de munten in bewaring nemen.

Daarom is het kiezen van de best mogelijke hot of cold wallets de eerste stap die gebruikers moeten nemen om de veiligheid van hun munten te waarborgen. Hier ging de bekende CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, ook dieper op in. Hij gaf aan dat beleggers in het bezit moeten zijn van hun eigen privésleutels. Als dit niet het geval is, moet je je munten daar niet bewaren, aldus Musk.

Elon dook op Twitter om te reageren op een tweet van de bekende portemonnee Freewallet, die nieuwe gebruikers probeerde te verwerven voor hun dienst door te reageren op de uitspraken van Elon Musk. De bekende zakenmagnaat was hier echter niet van gediend en tweette het volgende:

Elon Musk volgde zijn reactie op met het volgende:

“Elke cryptoportemonnee die u geen privésleutels geeft, moet koste wat het kost worden vermeden.”

Volgens de beschrijving van Freewallet levert het niet de privésleutels voor de individuele portemonnee-adressen, omdat het een gehoste portemonnee is. Dit terwijl privésleutels een essentieel onderdeel zijn van de branche. Elk digitaal adres heeft zo’n unieke sleutel die nodig is om toegang te krijgen tot de fondsen die werken met een seedphrase van 12 of 24 woorden. Het ontbreken van dit soort beveiliging is een teken dat de gebruiker niet echt de eigenaar is van de portemonnee, want nogmaals “not your keys, not your coins.”

Elon Musk en Dogecoin en Bitcoin

De CEO van SpaceX en Tesla heeft een behoorlijk boeiende geschiedenis met de cryptocurrency-ruimte. Voordat het nieuws naar buiten kwam dat zijn bedrijf, Tesla Motors, $1,5 miljard toewees aan de nummer één cryptocurrency, was hij één van de twijfelaars over de waarde en mogelijke rol ervan in de wereldwijde financiële wereld.

Musk heeft echter een meer optimistische benadering over een ander token getoond, namelijk Dogecoin. Hoewel hij vaak gekscherend op Twitter statements maakte over de munt, heeft hij er wel voor gezorgd dat de munt nog steeds bestaat en zelfs in waarde is gestegen.

De meme-munt, geïnspireerd door Shiba Inu, werd de nieuwste hype in de branche na de regelmatige aanbevelingen van de zakenmagnaat op social media. Zo ging Musk van het plaatsen van “Voormalig Dogecoin CEO” in zijn Twitter-profiel naar het de toekomst van geld op deze planeet te noemen. Deze erkenning van een van de meest invloedrijke personen ter wereld trok natuurlijk massale aandacht in de media en andere bekende namen.

Daar kwam bovenop dat verschillende grote kanalen, zoals de r/SatoshiStreetBets-subreddit, samenspanden om de prijs van de munt op te drijven. Crypto-handelaren op de subreddit kopieerde het GameStop-achtige succes van een andere subreddit, r/Wallstreetbets en de koers van de munt wist flink te stijgen. Op het moment van schrijven staat de munt zelfs op de 11e positie op CoinMarketCap, met een prijs van $0,07, wat een stijging van 2278% is in de afgelopen 3 maanden. Niet slecht voor een meme-munt toch?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN