Bitcoin koers

Bitcoin koers zal waarschijnlijk eerst dalen voordat we de $50.000 bereiken

Het recente nieuws dat het bedrijf van Elon Musk, Tesla, besloten heeft om een $1,5 miljard in Bitcoin (BTC) te investeren, heeft de koers een aanzienlijke boost gegeven. De Bitcoin koers steeg door het nieuws met meer dan $5.000 tot circa $45.000, waarna het zich vervolgens stabiliseerde. Hier bleef het niet bij en de Bitcoin koers schoot vanochtend door naar een hoogtepunt van $48.222.

Als de geschiedenis zich herhaalt zullen we in de komende drie jaar nog flink verder stijgen, zoals geanalyseerd door een analist ChartsBTC. Zoals vermeld in de onderstaande grafiek, raakte de Bitcoin koers maar liefst 52 keer een nieuw hoogtepunt na de eerste halvering en 74 keer na de tweede.  De Bitcoin koers heeft namelijk een record van het behalen van 50 nieuwe hoogtepunten na iedere Bitcoin halving.

Bitcoin

Bovendien verwachten Bitcoin bulls dat de prijs $100.000 zal bereiken op basis van de vraag en vooral door het beperkte voorraadlimiet van 21 miljoen die beschikbaar zullen zijn.

BTC voorspellingen

Het adoptienieuws van Tesla heeft er voor gezorgd dat we weer een stuk dichterbij het koersdoel van Mike McGlone’s $50.000 zijn. De senior commodity strateeg zei in een Bloomberg rapport dat de Bitcoin koers $50.000 zou kunnen bereiken. Hij reageerde verder op het Tesla nieuws in samenhang met zijn optimistische standpunt over Bitcoin en zei:

“Tesla kan de katalysator zijn om de marktkapitalisatie van Bitcoin op $1 biljoen te krijgen. De bekendmaking van het bedrijf dat het investeert in Bitcoin en de cryptocurrency accepteert voor betaling, is een springplank vergelijkbaar met de introductie door PayPal in oktober, wat wijst op ongeveer $50.000 als de volgende weerstand.”

Scott Minerd, chief investment officer (CIO) van investeringsmaatschappij Guggenheim, deed onlangs nog een gewaagdere voorspelling. Zo zei de beleggingsexpert in een recent interview met CNN dat de Bitcoin koers uiteindelijk de $600.000 kan bereiken.

Wat kunnen we op korte termijn van de Bitcoin koers verwachten?

We spraken met Daan van Beneluxcrypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) over zijn visie op de Bitcoin koers. Hij zei het volgende:

“Gisteren hebben we een mooie pump meegemaakt en binnen no-time hebben we de fib 1.618 geraakt. Deze fib extension is meestal een sterk resistance bij een mooie uptrend. Daarnaast is het ook zo dat we zeer strak tegen de bovenste Bollinger-Band aan duwen, dit duidt aan op een mogelijke pullback.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“Op de RSI hebben we een mooie trend gaande en wanneer we inzoomen op de lagere timeframes zien we dat er bearish divergences hebben gevormd en dat we naar beneden toe bewegen. Een move naar de trendline op de 4hr (RSI) is dan ook goed mogelijk. De kans dat we op dit moment zullen dalen is zeer waarschijnlijk en de zone die we nu in de gaten houden is de fib 1.272. Indien deze het niet houdt verwachten we een move richting de fib 1.0. Dan is immers de 4e waves compleet.”

Bitcoin koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN