Coinbase nieuws

Coinbase geeft uitleg over de recentelijke uitval van het platform

Op 29 januari had de Amerikaanse crypto-beurs Coinbase opnieuw met een storing te kampen. Gebruikers van het platform klaagden over het feit dat zij geen cryptocurrencies konden kopen en verkopen. De storing vond plaats een dag nadat het aandelen- en cryptoplatform Robinhood stopte met het verhandelen van GameStop (GME) aandelen, nadat particuliere beleggers collectief de aandelen van GME begonnen te kopen.

Coinbase heeft in een recente blogpost uitleg over de situatie gegeven en zei dat gebruikers op dat moment geen verbod op handelen hebben gekregen. De beurs zou volgens de blogpost een storing hebben ondervonden tussen 4:25 uur en 9:31 uur PST. Gebruikers van de Coinbase pro app zouden echter geen storing hebben ondervonden tijdens deze uren.

Coinbase

Wat veroorzaakte een storing in Coinbase?

Volgens Coinbase kwamen de problemen door de uitval van de cryptoprijsgegevens. De blogpost meldde het volgende:

“Het werd snel gediagnosticeerd als een probleem met een Redis-cluster dat werd gebruikt om spotkoersen op te slaan voor valutaconversies. Deze spotkoersen worden gebruikt voor geschatte omrekeningen tussen valuta’s, waardoor ze in het kritieke pad komen voor een reeks functies, zoals het weergeven van de waarde van jouw portefeuille in jouw lokale valuta.”

Volgens Coinbase raakten de backend processen overbelast, waardoor het uitviel. Het technische team heeft meteen naar verschillende oplossingen gekeken en heeft uiteindelijk een oplossing gevonden om het platform weer volledig werkend te krijgen. Coinbase heeft meerdere wijzingen doorgevoerd om in de toekomst uitval te voorkomen.

De beurs heeft vorig jaar meerdere keren een uitval gehad tijdens volatiele handelsdagen en gebruikers wijzen erop dat de Coinbase zonder waarschuwing offline gaat. Uitval zorgt ervoor dat gebruikers hun cryptocurrencies niet kunnen kopen of verkopen. Dit wordt door handelaren over het algemeen als ongunstig beschouwd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN