Ethereum-mining

Ethereum-miners hebben ruim $3,5 miljoen verdiend in één uur

Gegevens van Glassnode, die gisteren zijn gepubliceerd, toonden aan dat de inkomsten van ETH-miners gisteren omhooggeschoten zijn, net als de Ethereum koers, die een piek bereikte van $1.756 (een nieuw record). Tevens werd ook duidelijk dat Ethereum-miners gisteren ruim $3,5 miljoen verdiend in één uur, wat overigens ook een nieuw record is. Let op: dit staat niet gelijk aan $3,5 miljoen winst per uur, aangezien elektriciteitskosten voor het laten draaien en koelen van de miners, evenals de kosten van de miners zelf, van de inkomsten moeten worden afgetrokken.

Glassnode tweette het volgende:

“Ethereum-miners verdienden $3,5 miljoen (!) in één uur – de hoogste uuromzet tot nu toe.”

Ethereum-miners, eigenlijk gewoon zeer krachtige computers, verdienen geld door software te gebruiken die ingewikkelde wiskundige puzzels oplost om transacties op de Ethereum-blockchain te verifiëren. De Ethereum-blockchain beloont vervolgens de miners om dit te doen in nieuw geslagen Ether.

Toch is het geweldig nieuws voor miners en het bewijs dat blockchain-mining een geweldige manier is om ontzettend veel geld te verdienen, mits de kosten (voornamelijk de energiekosten) opwegen tegen de opbrengsten. Zo werd duidelijk dat eergisteren Ethereum-miners ruim $53 miljoen aan inkomsten hebben gegenereerd, wat volgens gegevens van Glassnode ongeveer $10 miljoen meer is dan Bitcoin-miners diezelfde dag verdienden.

Maar niet alle dagen zijn even lucratief. Op 1 februari verdienden Bitcoin-miners ‘slechts’ $29 miljoen aan inkomsten. En op 13 januari verdienden Ethereum-miners ongeveer $20 miljoen aan inkomsten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN