Cryptomining

Duitse politie neemt 1.700 BTC in beslag, maar heeft geen toegang tot de fondsen

De Duitse politie heeft naar verluidt meer dan 1.700 Bitcoin (BTC) in beslag genomen van een hacker die miningsoftware op de computers van nietsvermoedende gebruikers had geïnstalleerd. Er is slechts één probleem: ze hebben geen wachtwoord om toegang te krijgen tot de BTC.

Volgens een rapport van Reuters heeft de politie van de Beierse stad Kempten de portemonnee van de dader in beslag genomen en hebben openbare aanklagers “ervoor gezorgd dat de man geen toegang heeft tot de vrijgevigheid”. De man – die zijn gevangenisstraf van meer dan twee jaar al had uitgezeten – kon echter (of wilde niet) het wachtwoord geven.

Het rapport suggereert dat de man “zijn stilte bewaart” en dat hij “hen het wachtwoord niet zal geven”, maar officier van justitie Sebastian Murer vertelde de publicatie dat de man het wachtwoord misschien niet eens meer weet. “We hebben het hem gevraagd, maar hij zei niets,” zei Murer. “Misschien weet hij het niet.”

De 1.700+ Bitcoin zou op het moment van schrijven minstens $63,8 miljoen waard zijn, en de waarde is aanzienlijk gestegen sinds de oplichter de cryptocurrency-oplichting heeft verkregen. De politie heeft geprobeerd het wachtwoord te kraken, maar zonder dit hebben ze geen toegang tot het geld dat in de portemonnee is opgeslagen.

Hoewel dit specifieke verhaal betrekking heeft op illegaal verkregen Bitcoin, is het niet het enige recente verhaal van een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin die is vergrendeld achter een wachtwoord dat sindsdien is verloren of vergeten. Zo plaatsten wij afgelopen maand nog een artikel over het feit dat de voormalig CTO van Ripple, Stefan Thomas, het wachtwoord vergeten is van zijn portemonnee waar 7.002 BTC op staat, ter waarde van ongeveer $260 miljoen.

Daarnaast werd eerder bekendgemaakt dat crypto-gegevensbedrijf Glassnode schat dat ruim 3 miljoen Bitcoin, of 1/7 van het totale aanbod van BTC dat ooit beschikbaar zal zijn, voor altijd verloren is gegaan.

Hoewel dit natuurlijk een erg hoog aantal is, plaatsten wij echter afgelopen week ook een artikel over het feit dat er voor veel van dit soort gevallen een oplossing is, namelijk Wallet Recovery Services.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN