Bitcoin nieuws

Bitcoin koers breekt opnieuw $40.000, maar is $50.000 de volgende halte?

Zoals jullie vast allemaal al gemerkt hebben is de Bitcoin koers weer flink op stoom. De nummer één cryptocurrency heeft zich weer omhoog weten te knokken en heeft het weerstandsgebied van $40.000 weer doorbroken. Dit is uiteraard goed nieuws, aangezien de $38.000 en $40.000 belangrijke niveaus zijn voor de Bitcoin koers. Hoe langer het duurde voordat BTC $40.000 wist te doorbreken, des te groter was de kans op een mogelijke correctie. Het is nu dan ook van cruciaal belang voor de leidende cryptocurrency om het niveau van $40.000 te behouden.

Bitcoin heeft al bijna drie weken onder de $38.000 doorgebracht, waardoor de prijscyclus op korte termijn stagneerde en het momentum verloor. Vandaag wist de Bitcoin koers eindelijk weer uit het $38.000-niveau te breken en vestigde het als een ondersteuningsniveau. De koningsmunt ging echter snel door naar het volgende belangrijke niveau van $40.000 en wist deze in een rap tempo ook te verbreken.

Whales blijven de markt binnenstromen

Er bestaat natuurlijk een kans dat de Bitcoin koers weer onder het niveau uit gaat komen, echter suggereren verschillende gegevens dat grote spelers op de markt nog steeds blijven kopen. Zo gaven analisten van Santiment aan dat het aantal whales blijf toenemen (met 1.000 BTC of méér). Het bedrijf tweette het volgende:

“De whales van Bitcoin (adressen met 1.000+ BTC) zijn niet gestopt met accumuleren, terwijl de middenklasse handelaren (10-1.000 BTC) niet zijn gestopt met het maken van winst, aangezien de prijs rond de $38.000 schommelt. Ondertussen zijn de kleine adressen snel weer de markt aan het betreden door FOMO.”

Sinds begin dit jaar hebben er meer dan 200 nieuwe grote spelers de markt betreden, wat de komst van grote instellingen ondersteunt. De on-chain dataprovider suggereerde dat dit intuïtieve accounts zouden kunnen zijn, en voegde daaraan toe: “gegevens ter ondersteuning van het geval dat instellingen arriveren.” In december meldde Glassnode dat 78% van het circulerende Bitcoin-aanbod illiquide en nauwelijks toegankelijk is. Een toename van Bitcoin Whales wijst op een optimistisch beleggerssentiment, aangezien grote hoeveelheden BTC worden opgepot, waardoor de verkoopdruk afneemt.

Bitcoin koers op weg zijn richting $50.000

Een snelle blik op Twitter laat zien dat het sentiment onder verschillende analisten ook erg positief is. Zo keken we naar de laatste tweet van de bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe en zagen we mooie vooruitzichten. Hij tweette het volgende:

“Bitcoin raakt de volgende weerstandszone, maar kan nog niet boven dat niveau breken. Het houden van meer dan $38.000 zou voortzetting bieden als de cruciale ondersteuning hier. Het breken en omdraaien van die $40.500-regio zou betekenen dat $50.000 mogelijk is.”

Tevens keken we op het Twitter-account van DoopieCash en zagen we de volgende tweet:

“Bitcoin & altcoins doen het echt goed, maar ik denk niet dat mensen zich realiseren dat we pas net begonnen zijn. BTC was de best presterende activa van de jaren 2010 en BTC zal één van de best presterende activa van het volgende decennium zijn. Einde discussie.”

Al met al, lijken de analisten het er over eens te zijn dat de bullrun nog lang niet voorbij is en dat de Bitcoin koers nog een flinke stap kan gaan maken. Of dit op hele korte termijn gaat gebeuren hangt echter af van het feit of de verschillende weerstandzones en ondersteuningsniveau’s doorbroken/behouden kunnen worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN