Wachtwoord vergeten crypto-wallet

Toegang tot crypto-wallet kwijt? Wallet Recovery Services biedt een oplossing!

Bitcoin (BTC) is steeds populairder aan het worden. Zo steeg de koningsmunt kortgeleden naar zijn nieuwe hoogtepunt van ongeveer $42.000. Door deze enorme stijging zijn er weer verschillende berichten naar boven komen drijven van mensen die honderden of duizenden BTC hebben ‘verloren’, omdat zij geen toegang meer hebben tot hun crypto-wallets. Zo plaatsten wij onlangs nog een artikel van een voormalig Ripple CTO, Stefan Thomas, die de toegang tot zijn fortuin van 7.002 BTC verloren is omdat hij zijn wachtwoord niet meer weet.

Hoewel dit natuurlijk dom te noemen is, is Thomas niet de eerste en zeker niet de laatste die dit zal overkomen. Een simpele zoekopdracht op Google zal je honderden van dit soort cases tonen en tot voor kort was hier geen oplossing voor. Althans totdat “Dave Bitcoin” zich hier mee ging ‘bemoeien’.

Wallet Recovery Services

De pseudonieme mede-oprichter van Wallet Recovery Services helpt mensen om toegang te krijgen tot hun wachtwoord beveiligde portefeuilles, en hoe hoger de Bitcoin koers stijgt, des te meer aanvragen hij krijgt. Hij zei het volgende in een interview met CoinDesk:

“Tegenwoordig krijgen we vanwege de prijsstijging en door de toegenome interesse dagelijks ongeveer 50 tot 70 aanvragen.”

Dave en zijn mede-oprichter zijn gelijkwaardige partners van het bedrijf. Ze ontwikkelden de software die hun bedrijf al in 2013 gebruikt en het begon als een hobby.

De software is in wezen een brute aanval op je crypto-wallet; het probeert miljoenen wachtwoorden snel achter elkaar. De algoritmen die de software gebruikt, proberen een groot aantal permutaties uit van wat potentiële wachtwoorden kunnen zijn volgens de klant. Dit werkt vaak omdat mensen helaas de neiging hebben om wachtwoorden opnieuw te gebruiken, ondanks tal van redenen om dit niet te doen.

In het begin van hun hobbytijd postten Dave en zijn partner op het Bitcointalk-forum en boden ze hun diensten voor het herstellen van cryptoportefeuilles aan als iets dat ze probeerden. Dave zei hier het volgende over:

“Het was een excuus voor ons om meer te weten te komen over de technologie en dat soort dingen. En wat we vervolgens hebben gedaan, is dat we in de loop der jaren onze eigen software hebben ontwikkeld waarmee we variaties in wachtwoorden kunnen proberen op basis van de gissingen van de klant, en vervolgens in de loop van de tijd ondersteuning hebben toegevoegd voor veel verschillende soorten portefeuilles.”

Hernieuwde interesse zorgt voor enorme drukte

Te midden van de hernieuwde interesse in Bitcoin besteedt Dave behoorlijk wat tijd aan het beantwoorden van vragen via email van mensen die hulp nodig hebben bij het uitzoeken, hoe ze weer toegang kunnen krijgen tot hun crypto-portemonnee. Hij evalueert vervolgens die vragen en helpt mensen om erachter te komen of terugvordering mogelijk is. Als je seedphrase bijvoorbeeld verloren is gegaan, is er geen manier om toegang te krijgen tot je geld. Hij gaf ook aan dat klanten soms weten dat het een verloren zaak is, maar alleen maar bevestiging zoeken.

Hoewel er de laatste tijd een hoop hernieuwde interesse in crypto is geweest en met veel aandacht voor de whales met enorme bedragen, hebben de meeste mensen die contact opnemen met Dave geen crypto-wallets van hoge waarde. Hij zei het volgende:

“Voor veel van onze klanten, of het nu een paar Ether of 0,05 Bitcoin is, kan dit bedrag een groot verschil maken in iemands leven. Dus hebben we behoorlijk wat moeite gestoken in alle portemonnees, ongeacht hun grootte.”

De software blijft in ontwikkeling

Sommige mensen komen naar hen toe jaren nadat ze dachten dat hun portemonnee verloren was, omdat ze niet wisten dat deze dienst bestond. Wat anderen betreft, kan het zijn dat Dave’s software nu de tijd heeft gehad om het probleem alsnog op te lossen. Naarmate de software beter wordt, kan het bedrijf portemonnees bezoeken waartoe ze in het verleden geen toegang hadden.

“Telkens wanneer we meer dingen aan onze software toevoegen, gaan we terug en hebben we een test door middel van een proefperiode, waarbij we af en toe ‘slagen of falen’ op het testen van portemonnees vanaf bijvoorbeeld vijf jaar geleden. Soms lost [de software] het eindelijk op en sturen we een email naar de klant, en dat is zoiets als een grote verrassing voor hen. Sommigen hebben gezegd dat dit uiteindelijk een goede zaak voor hen was, anders hadden ze het veel eerder verkocht.”

Het feit is dat mensen die Wallet Recovery Services gebruiken, het bedrijf toevertrouwen om hun cryptocurrency niet te stelen zodra ze erin slagen de portemonnee te hacken. Maar zoals Dave opmerkt, heeft het bedrijf een lange reeks positieve recensies; Het kan immers alleen blijven bestaan ​​door zijn goede reputatie te behouden.

Als beloning vraagt Wallet Recovery Services wel 20% van het bezit van de crypto-portemonnee als ze er met succes toegang toe hebben, maar dit is een prijs die mensen graag willen betalen voor hun ‘verloren geld’.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN