Bitcoin koers

MicroStrategy pitcht Bitcoin aan ruim 1400 bedrijven

Ik denk dat Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, bij velen van jullie geen introductie meer nodig heeft, maar mocht er toch geen belletje gaan rinkelen, hierbij een korte introductie.

Zoals gezegd is Michael Saylor de CEO van het beursgenoteerde technologiebedrijf MicroStategy. De CEO besloot in 2020 de Bitcoin-barrière voor instituties te verbreken door een gigantisch bedrag van het bedrijf te investeren in Bitcoin. In de maanden daarna besloot het bedrijf niet te stoppen met het investeren in de nummer één cryptocurrency. Zo besloot het zelfs, nadat het zijn eigen overtollige geld had uitgeput, geld op te halen bij investeerders, door $650 miljoen aan converteerbare obligaties te verkopen, om meer Bitcoin (BTC) te kopen. Daarnaast kocht het bedrijf in bijna elke dip bij.

Deze investering in de koningsmunt heeft het bedrijf echter geen windeieren gelegd. In feite heeft MicroStrategy de afgelopen tijd blijkbaar veel meer verdiend met hun Bitcoin-aankopen dan met hun winsten uit hun daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten.

Door de investering van het bedrijf, besloten verschillende andere grote instellingen om het voorbeeld te volgen. Als gevolg hiervan wordt de CEO geprezen voor het stimuleren van reguliere BTC-acceptatie. Nu is er echter nieuws naar buiten gekomen waaruit blijkt dat de CEO nog lang niet klaar is met het promoten van Bitcoin.

Zo heeft Saylor onlangs aangegeven dat bedrijven zou helpen bij de “juridische overwegingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het integreren van Bitcoin in hun bedrijfsstrategie”. Het gaf aan dat het een online-evenement zou houden om bedrijven hierbij te helpen. Tevens gaf hij op Twitter aan dat maar liefst 1400 bedrijven zich al hadden ingeschreven voor het evenement. Hij tweette het volgende:

“Als u geïnteresseerd bent in de juridische overwegingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd bij het integreren van Bitcoin in hun bedrijfsstrategie, dan bent u niet de enige. We hebben morgen professionals van meer dan 1400 bedrijven bij ons aanwezig voor deze discussie.”

Dit is uiteraard fantastisch nieuws, aangezien het maar weer eens bewijst dat de institutionele interesse in Bitcoin sterker dan ooit is en nog steeds blijft groeien. Dit is dan op zijn beurt weer goed nieuws voor ons als investeerders/fans, aangezien dit de prijs van Bitcoin omhoog zal drijven.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN