DeFi-markt

DeFi-markt breekt recordbedrag van $30 miljard

Het aantal geld in de opkomende gedecentraliseerde finance (DeFi) -markt, op platformen die op het Ethereum-netwerk draaien, heeft voor het eerst de $30 miljard overschreden. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het de afgelopen weken flink gestegen is. Zo is de markt sinds 22 januari met ruim $9 miljard gestegen.

Er is nu 7,4 miljoen ETH, ter waarde van $11,5 miljard, opgesloten in deze DApps, terwijl het aantal Bitcoin is gestegen tot 46.000, ter waarde van $1,7 miljard.

Populairste DeFi-platformen

Als we kijken naar de ranglijst op DeFi Pulse, is MakerDAO nog steeds het meest populaire DeFi-project, met $5,5 miljard aan activa opgesloten. Daarna komt het bekende project Aave, met ruim $4,1 miljard onder beheer. Op de derde positie komt Compound, met bijna $3,7 miljard opgesloten.

Bron: DeFi Pulse

Grootste DeFi-projecten op basis van marktkapitalisatie

Als we echter kijken naar de prijs van de token en de marktkapitalisatie van de munten, ziet de ranglijst er iets anders uit.

Het is namelijk zo dat, volgens de gegevens van CoinMarketCap, Uniswap op de 13e positie staat, met een marktkapitalisatie van 5,8 miljard. Vervolgens is Aave te zien op de 15e positie, met ruim $4 miljard aan marktkapitalisatie, terwijl MakerDAO op de 30e plek staat, met bijna $1,7 miljard aan marktkapitalisatie.

Het is niet geheel opvallend dat Uniswap hoog staat op de ranglijst van CoinMarketCap, aangezien het dagelijks meer dan $800 miljoen aan handelsvolume verwerkt en $2,6 miljoen aan handelskosten per dag verdient.

Het project heeft een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), dus de tokenhouders lijken op aandeelhouders en kunnen daarom stemmen om deze vergoedingen aan zichzelf uit te keren.

Het is echter wel zo dat, als we kijken naar het jaarlijkse inkomen van het project (ervan uitgaande dat dit getal ongewijzigd blijft), het duidelijk wordt dat de munt wel enigszins overgewaardeerd is, met 50x het jaarlijkse inkomen. Dit houdt echter geen rekening met de groei, dus geheel eerlijk is deze berekening niet.

Een groot deel van de gigantische groei van DeFi-projecten is ook te wijden aan het feit dat Ethereum (ETH) ook een nieuwe all-tim high bereikt heeft. Dit geld is langzaamaan ook aan het stromen in andere projecten en aangezien DeFi erg populair is, is de stijging in de markt niet meer dan logisch te noemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN