Bitcoin-whale verplaatst $483 miljoen aan BTC

Een rijke Bitcoin-whale heeft zojuist 14.892 BTC, ter waarde van $483.449.307, verplaatst van de bekende Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase.

De transactie werd in eerste instantie opgemerkt door de geautomatiseerde blockchain-gegevenstool die bekend staat als Whale Alert. Volgens de laatste block explorer-gegevens stuurde de whale het enorme bedrag in een golf van transacties met waarden variërend van 375 BTC tot minder dan één BTC naar een enkele portemonnee. De totale overdracht kostte 0,01662714 BTC of ongeveer $560.

BitInfoCharts onthult dat de grote crypto-whale de verzendende portemonnee voor het eerst creëerde op 1 december 2018. Na verloop van tijd ontving de portemonnee aanzienlijke hoeveelheden BTC, op weg naar de 51ste rijkste portemonnee ooit.

On-chain analist en CEO van blockchain-inlichtingenbedrijf CryptoQuant Ki Young Ju, heeft aangegeven dat de BTC is overgeplaatst van Coinbase naar een crypto-bewaarplatform, wat goed nieuws is. Hij zei het volgende:

“Enorme uitstroom van Coinbase. 15k BTC voor $32.400. Kijkend naar de transactie, ging het naar bewaarportefeuilles die alleen lopende transacties hebben. Het zijn waarschijnlijk OTC-deals (over the counter) van institutionele beleggers. Ik denk dat dit een sterk bullish signaal is.”

Ki Young Ju haalt een rode draad aan om uit te leggen waarom hij grote BTC-uitstromen van beurzen als een bullish indicator beschouwt:

“Transactievolumes zijn afkomstig van niet-beursportefeuilles. Aangezien de prijs uiteindelijk op beurzen wordt bepaald, wordt een enorm transactievolume zonder beurzen beschouwd als een bullish signaal. Deze transacties omvatten OTC-deals.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!