Binance Chain

Binance onderzoek: Meerendeel van de crypto-investeerders zijn HODLers

De onderzoeksafdeling van de bekende cryptocurrency-beurs Binance heeft weer een interessant rapport afgeleverd. In dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat de meeste investeerders toch nog steeds de voorkeur geven om cryptocurrencies vast te houden als onderdeel van een investering op de lange termijn.

Voor het onderzoek, genaamd “De Global Crypto User Index 2021”, werden meer dan 61.000 crypto-gebruikers ondervraagd uit 178 verschillende landen en regio’s. De enquête, die liep van 15 september tot 25 oktober 2020, onderzocht vragen rond de demografie van de respondenten,
evenals hun houding, voorkeuren, adoptie en motivaties naar hun investeringen in cryptocurrencies.

Als er gekeken wordt naar welke mensen besluiten in cryptocurrencies te investeren, kunnen we de volgende trend zien:

Bron: Binance Research

65% van de respondenten zei dat zij Bitcoin (BTC) bezitten, waarmee het (zoals verwacht) de meest populaire optie in de enquête was. Tevens schetste de beurs ook een profiel van hoe een Bitcoin-maximalist (iemand die meer dan de helft van zijn portfolio in BTC heeft zitten) er uit ziet. Hier kwam het volgende uit:

Bron: Binance Research

Het onderzoek ging vervolgens dieper in op de motivatie van de investeringen in cryptocurrencies. Zo werd duidelijk dat de motivaties in verschillende landen erg overeenkomen. Er is namelijk duidelijk te zien dat de meeste investeerders besloten hebben om te investeren voor de zogenoemde ‘gold rush’, wat niets meer wil zeggen dat ze er in zitten voor het geld (of financiële vrijheid).

Bron: Binance Research

Uit het onderzoeksrapport blijkt verder dat maar liefst 55% van de respondenten cryptocurrencies, zoals Bitcoin, ziet als een investering op de lange termijn. Zo gaf een meerderheid aan dat zij cryptocurrencies bezitten om het te ‘HODLen’. Maar liefst 39% van de respondenten zei dat hun ‘gebruik’ van crypto wordt gedomineerd door HODLing.

Bron: Binance Research

De categorie HODLers wordt gevolgd door 28% van de respondenten die liever het grootste deel van hun cryptocurrencies gebruiken om andere munten te kopen. 22% van de respondenten zei echter dat ze hun cryptovaluta voornamelijk gebruiken voor staken en uitlenen, waardoor ze beloningen kunnen verdienen voor het beveiligen van het netwerk of het vergrendelen van hun munten.

Slechts 11% van de respondenten zei dat ze hun digitale munten voornamelijk gebruiken voor betalingen, wat eens te meer aantoont dat het huidige niveau van crypto-acceptatie nog steeds ver van het uiteindelijke doel van BTC verwijderd is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN