bullorbear

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij of gaan we toch nog door?

De Bitcoin koers is 2021 goed gestart, waardoor het een nieuwe all-time high heeft weten te bereiken van ongeveer $42.000. In de afgelopen 14 dagen is het bullish momentum echter vervaagd, waarbij Bitcoin zich terugtrok van ongeveer $41k tot de huidige prijs van ongeveer $32.000.

Doordat paniek vrij snel toeslaat in de crypto-markt, willen wij in dit artikel antwoord op de vraag geven: Is de bullmarkt voorbij of is dit een correctie?

Social volume bereikte een piek tijdens dip

Om deze vraag te beantwoorden, kijken we naar verschillende factoren. De eerste maatstaf die we erbij gaan pakken is het social volume van Bitcoin, een maatstaf die in kaart brengt wat het sentiment is van Bitcoin-fans/-tegenstanders op social media.

De gegevens van Santiment toonden aan dat toen Bitcoin daalde tot $31,1k, zijn social volume toenam en een hoogste punt in zes dagen registreerde. Gezien de toegenomen vraag naar Bitcoin de afgelopen maanden, zowel van detailhandelaren als van instellingen, was het niet echt een verrassing dat velen de prijsdaling als een interessante koopmogelijkheid zagen.

Social volume Bitcoin
Bron: Santiment

Aan de andere kant zijn er bepaalde kanttekeningen bij het positieve sentiment omtrent Bitcoin. Wat volgens de dataprovider opviel, was dat er een plotselinge toename was van negatief commentaar rond Bitcoin. Hoewel een groot deel van de markt onwankelbaar vertrouwen in Bitcoin leek te hebben, wezen de gegevens van Santiment ook op het feit dat een grotere prijscorrectie niet over het hoofd kan worden gezien voor de koningsmunt. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een daling naar de waardering van november 2020 zal plaatsvinden, kan een verdere dip die de prijs van Bitcoin onder $30.000 brengt, niet worden uitgesloten.

Er zijn echter nog steeds andere sterke bullish signalen die in overweging moeten worden genomen voordat we substantiële conclusies trekken over de toekomst van de Bitcoin koers in de komende weken en maanden.

Aantal HODLers neemt toe

HODLers hebben van oudsher een sleutelrol gespeeld als het gaat om het handhaven van de prijs van Bitcoin en het behalen van een aanzienlijk rendement voor zijn investeerders. Volgens Glassnode’s Liquid Supply Change-grafieken voor Bitcoin blijft de prijs van de crypto redelijk veilig, toevoegend dat een grootschalige dip in de grafieken vrij onwaarschijnlijk leek.

Bitcoin HODLers
Bron: Glassnode

Volgens de verstrekte gegevens ziet Bitcoin de grootste uitputting van de liquiditeit in een paar jaar, waarbij een meerderheid van de Bitcoin wordt verplaatst van beurzen naar cold wallets. Dit is een zeer belangrijk aspect van de prijsactie van Bitcoin in 2021 en kan het argument ondersteunen dat de Bitcoin koers de komende weken stand zal houden zonder veel te verliezen aan de bears.

Alleen al in de afgelopen maand zijn maar liefst 270.000 Bitcoins verhuisd naar entiteiten die als HODLers worden beschouwd. Met de steun van grote accounts die blijven vasthouden, kan Bitcoin af en toe dips en correcties zien, maar het bullish marktmomentum zal waarschijnlijk aanhouden en helpen de prijs van de munt te stabiliseren (géén financieel advies).

Conclusie

Al met al, lijkt de dip in de Bitcoin koers niets minder te zijn dan een gezonde correctie, waar verschillende grote entiteiten van geprofiteerd hebben door bij te kopen. Zo werd eerder vandaag al duidelijk dat de grote cryptovermogensbeheerder de afgelopen week $1,3 miljard aan BTC heeft bijgekocht voor zijn institutionele klanten. Dit toont aan dat de ‘zwakke handen’ die tijdens de dip verkopen, de rijke alleen maar rijker maken. Denk dus goed na voordat je besluit te verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN