Bitcoin koers

Grayscale koopt $370 miljoen aan Bitcoin in drie dagen

In slechts drie dagen heeft het bekende cryptovermogensbeheerder Grayscale Investments alweer een gigantisch bedrag aan Bitcoin (BTC) gekocht, met bijna 10.000 Bitcoin die het sinds woensdag gekocht heeft, ter waarde van ongeveer $370 miljoen.

Er werd op woensdag ongeveer $80 miljoen aan BTC gekocht en vervolgens ging het bedrijf door met ongeveer $100 miljoen te besteden op donderdag. Vrijdag besloot het bedrijf nog meer uit te geven en kocht ruim $190 miljoen aan BTC.

De gigantische aankoop heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat het bedrijf vorige week aankondigde dat het besloten had om zijn deuren weer te openen voor nieuwe investeerders, na een korte pauze die in december ingelast werd. Tijdens deze pauze konden werden er geen nieuwe investeerders aangenomen, echter konden bestaande klanten nog steeds aandelen blijven kopen van de verschillende fondsen die het bedrijf aanbiedt.

Het bedrijf kondigde van de week echter aan dat het de deuren weer geopend heeft voor nieuwe klanten voor zijn Digital Large Cap Trust en het Bitcoin Trust. Het op één na grootste fonds van het bedrijf, Grayscale Ethereum Trust, is tot nu toe nog niet geopend voor nieuwe investeerders. Tevens maakte het bedrijf bekend dat het gaat stoppen met het XRP Trust, aangezien Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, momenteel in een juridisch gevecht verkeert met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Hoe dan ook, is de groei van Grayscale gigantisch geweest. Volgens hun laatste rapport werd vorig jaar via hen $5,7 miljard in Bitcoin geïnvesteerd, een enorme sprong van $608 miljoen in 2019, wat toen al een verdubbeling was van de $360 miljoen in 2018. Dit alles laat duidelijk zien dat de interesse in Bitcoin vanuit institutionele beleggers parabolisch aan het stijgen is, wat natuurlijk weer goed nieuws is voor ons als particuliere investeerders.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN