Bitcoin Koers

Wat is de reden achter de daling van de Bitcoin koers?

Zoals jullie vast allemaal in jullie portfolio’s gezien hebben, kleurt de crypto-markt vandaag rood. Dit komt voornamelijk omdat de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), de afgelopen 24 uur met meer dan $5.000 is gedaald, van $40.500 naar de huidige koers van $35.337.

Deze flinke correctie was niet geheel onverwacht, aangezien de Bitcoin koers de afgelopen tijd een flinke stijging heeft doorgemaakt. De daling heeft echter de rest van de crypto-markt meegetrokken en de meeste altcoins kleuren hierdoor rood.

De grote vraag is echter, hoe komt deze forse daling? De bekende analist Alex Kruger legde het als volgt uit:

“Een forse verkoop op een markt met een overmatige hefboomwerking veroorzaakte de prijsdaling. Het is echter onduidelijk of het miners of macro-handelaars waren die hun posities liquideerden.”

Gegevens van het in Zuid-Korea gevestigde analysebedrijf CryptoQuant suggereren echter dat de verkoop van miners heeft bijgedragen aan de prijsdaling. Dit zorgde weer voor een domino-effect, waardoor er ‘paniek’ ontstond op verschillende beurzen, zoals Coinbase waar een verkooporder van 180 BTC te zien was die de Bitcoin koers snel met $1.200 omlaag bracht.

Hoewel een daling in de ogen van veel mensen negatief is, denken de meeste specialisten dat de recente prijsdip gezond is te midden van de oververhitte markt. Zo zei Joel Kruger, een valutastrateeg bij LMAX Digital, dat de markt ernstig overbought was en een gezonde correctie nodig had. Hij voegde hier het volgende aan toe:

“De vooruitzichten blijven zeer constructief, maar we sluiten het potentieel van een terugval naar het voormalige omgedraaide ondersteuningsniveau van $20.000 niet uit.”

Is dit een goede koopkans?

Zelfs met de laatste daling van de Bitcoin koers, geloven veel analisten dat de langetermijnrally nog lang niet voorbij is. Zo gaf analist Lark Davis het volgende aan op Twitter:

“Hoewel deze dip nog erger zou kunnen worden, zal Bitcoin de komende weken waarschijnlijk $50.000 bedragen.”

Door dit positieve sentiment, geloven veel analisten dat dit juist goede koopmomenten zijn. Echter, net zo moeilijk als de kunst van het verkopen op het juiste moment, kan het kopen van BTC op het juiste moment ook erg moeilijk zijn.

Dit omdat de meningen over de potentiële bodem van de Bitcoin koers erg verdeeld zijn. Sommige analisten verwachten een daling richting $30.000, terwijl anderen verwachten dat de koers tot $20.000 zal dalen. Wees dus verstanding met het kopen van de dip (géén financieel advies).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN