Bitcoin Nieuws

Bitcoin markt zit in een zeepbel, aldus econoom

Zelfs na een correctie van $34.000 naar iets minder dan $28.000, is de Bitcoin koers de afgelopen zes weken nog steeds met meer dan 100% gestegen. De cryptocurrency werd vrijdag verhandeld tegen nieuwe recordhoogtes terwijl het institutionele kapitaal naar BTC bleef stromen.

Velen in de ruimte zijn van mening dat deze rally is gebaseerd op sterke fundamentele trends, zoals de devaluatie van de Amerikaanse dollar, waardoor institutionele en particuliere spelers besloten hebben om hun kasreserves/spaargeld om te zetten naar de koningsmunt. Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat de markt verder zal blijven stijgen.

David Rosenberg, de hoofdeconoom van Rosenberg Research, merkte onlangs op dat hij denkt dat de wereldmarkten overgewaardeerd zijn. Hij ging eerst dieper in op de aandelenmarkt. Hij zei het volgende:

“Op basis van ons waarderingswerk [op de aandelenmarkt] zijn we tussen de 20% en 30% overgewaardeerd op basis van een hele reeks verschillende statistieken.”

Hij herhaalde dit bearish sentiment voor Bitcoin, met het argument dat het misschien wel de grootste overextensie/zeepbel op de markten is:

“De parabolische beweging van Bitcoin in zo’n korte tijdsperiode, is naar mijn mening voor elke zekerheid hoogst abnormaal.”

Ondanks zijn scepsis over Bitcoin, zei hij wel dat hij een bullish over goud blijft. Hij merkte op dat het edelmetaal ongeveer 20% van de volatiliteit heeft als Bitcoin en het daardoor mogelijk een betere veilige haven is.

Niet iedereen is het met Rosenberg eens

Hoewel er een aantal andere economen zijn die denken dat Bitcoin overbought is, blijft het algemene BTC-traject volgens prominente Wall Street-investeerders bullish.

Zo is duidelijk geworden dat verschillende prominente Wall Street-fondsen hun kapitaal in Bitcoin blijven investeren. Zo heeft MicroStrategy vorige maand nog voor ongeveer $650 miljoen aan Bitcoin gekocht. Die aankoop is nu met meer dan $300 miljoen gestegen.

Tevens gaf Travis Kling, de oprichter van Ikigai, op 26 december commentaar op de prijsactie van Bitcoin. Hij zei het volgende:

“Het wordt snel duidelijk dat de ‘pain trade’ in Bitcoin veel hoger is. Het is duidelijk dat instellingen binnenkomen met grote cheques. Een groot deel van dat kapitaal moet nog door ‘documenten’ en ‘investeringscomité’ komen. Ze dachten dat ze het op $20.000 konden kopen. Ze hebben nu geluk als ze het op $30.000 kunnen kopen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN