Bitcoin geldautomaten

Bitcoin viert vandaag zijn 12de verjaardag!

De Bitcoin koers is vanochtend boven de $34.000 uitgekomen en in de afgelopen 24 uur alweer met meer dan 15% gestegen. Het werd gisteravond nog even spannend toen de Bitcoin koers tussen 20:00 en 22:00 uur richting de $30.000 daalde, echter herstelde de koningsmunt zich vrij snel. Op het moment van schrijven beweegt de BTC koers rond de $34.170.

Een bijzondere dag voor Bitcoin

Het is vandaag een bijzondere dag voor Bitcoin, want de koningsmunt viert vandaag zijn 12de verjaardag. Het is namelijk de 12de verjaardag van het minen van het Genesis Block. Het Genesis Block is het eerste blok van de blockchain. Hierdoor kwam het netwerk van BTC tot leven. Cryptocurrency exchange Kraken herinnerde iedereen eraan dat de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto op 3 januari 2009 het Genesis Block van BTC heeft gemined.

Ook Jack Dorsey, CEO van zowel Twitter als Square, was een van de eersten die Bitcoin feliciteerde met zijn 12de verjaardag. Hij plaatste het volgende bericht:

Ook in het nieuwe jaar is de Bitcoin koers op dreef en er zijn verschillende redenen waarom het zo goed gaat met BTC. De koningsmunt zou kunnen profiteren van het geld dat uit het XRP-token wordt verplaatst, aangezien het bedrijf wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Marktkapitalisatie groter dan banken

De marktkapitalisatie van Bitcoin is aanzienlijk gestegen. Dit werd ook opgemerkt door Gabor Gurbacs, directeur Digital Asset Strategy bij VanEck / MVIS. Hij zei dat de marktkapitalisatie van BTC veel groter is dan de marktkapitalisatie van een van de top 10 wereldwijde banken. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Bitcoin overtreft elke top 10 wereldwijde bank op basis van marktkapitalisatie. Dat is de tweet.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN