Ripple nieuws

21Shares verwijdert XRP uit twee ETP-producten

Eerder deze week werd bekend dat verschillende beurzen besloten hebben om XRP te verwijderen uit hun aanbod. Nu is echter duidelijk geworden dat de Zwitserse crypto-vermogensbeheerder 21Shares, die momenteel meer dan $235 miljoen aan beheerd vermogen (AUM) heeft, ook besloten heeft om XRP te verwijderen uit twee van zijn exchange-traded products (ETP’s).

Dit besluit is uiteraard genomen vanwege de recente aanklacht vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, waarin beweert wordt dat het bedrijf ongeregistreerde effecten verkocht heeft.

KEYS, een product dat de Bitwise Select 10 Large Cap Crypto Index (BITS10) volgt, omvat de tien grootste cryptocurrencies. De vermogensbeheerder heeft dus besloten om XRP te verwijderen uit deze index. Hoewel de ETP’s van 21Shares niet op de beurzen staan in de VS, zei het bedrijf dat zijn beslissing om het token uit zijn ETP-producten te verwijderen noodzakelijk was om de onderliggende indexcomponenten te repliceren.

21Shares bevestigde verder dat XRP de effecten voelt van de rechtszaak door ongunstige prijsactie en illiquiditeit. Hany Rashwan, CEO van 21Shares, zei het volgende in een persbericht gedeeld met Crypto Briefing:

“Als onderdeel van onze snelle interventie was het bestuur in staat XRP te verwijderen door gebruik te maken van zijn brede netwerk van liquiditeitsverschaffers om zijn XRP-positie te liquideren met het uiteindelijke doel de marktimpact die het kon bereiken te verminderen.”

Het platform zei echter dat het nog steeds 21Shares Ripple XRP (AXRP) aanhoudt, de single asset ETP die alleen XRP volgt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN