Bitcoin koers

Er is sinds maart meer dan 600.000 BTC van beurzen gehaald

Volgens blockchain data-analyse startup CryptoQuant is er sinds maart dit jaar ongeveer $14 miljard aan Bitcoin (BTC) van beurzen gehaald, wat op zijn beurt weer een goed teken is voor de toekomst van de cryptocurrency.

Het analysebedrijf volgt verschillende beurzen, waaronder Coinbase, Kraken, Bitfinex en BitMEX om de stromen en reserves te bepalen. Deze gegevens tonen aan ze in maart iets minder dan drie miljoen Bitcoin hadden, nu staat het op 2,32 miljoen BTC.

Bitcoin op beurzen na de aankoop van MicroStrategy

Zoals te zien is, is het aantal BTC op beurzen geleidelijk gedaald tot de zomer, toen de munt in zijwaartse prijsactie gevangen zat rond de $10.000-regio, die doorging tot eind november.

In eind november was er wat spanning, omdat de bears en bulls aan het vechten waren om de cryptocurrency boven of onder de $20.000 te drukken. De uitkomst is natuurlijk nu duidelijk, aangezien de Bitcoin koers een hoogtepunt van boven de $24.000 bereikt heeft.

Een van de grootste bekende bull is het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy, die onlangs bijna 30.000 Bitcoin gekocht heeft met een lening van $650 miljoen.

Bron: CryptoQuant Twitter

Deze grote aankoop heeft ook veel invloed gehad op het aantal BTC op beurzen, aangezien we hierboven kunnen zien dat het aanbod op beurzen onlangs met ongeveer 40.000 is gedaald of 1,5%.

Waarom is dit goed nieuws?

Deze maatstaf heeft de neiging om te correleren met de Bitcoin koers, omdat het aangeeft dat er meer kopers dan verkopers zijn, aangezien meer mensen hun munten vermoedelijk naar een veiligere opslag sturen, zoals een hardware wallet. Dit leidt op zijn beurt weer op een grotere vraag dan aanbod, wat de Bitcoin koers zal doen stijgen.

Daarnaast toont het ook aan dat steeds meer mensen en instellingen veel vertrouwen hebben in de lange termijn toekomst van de koningsmunt, aangezien het gemakkelijker is om je munten te verkopen als je ze op beurzen houdt, dan dat je ze op een hardware wallet opslaat.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN