Bitcoin koers daalt met $1.000 door gemuteerde vorm van COVID-19

Zoals jullie wellicht al weten is er een gemuteerde vorm van COVID-19 in het Verenigd Koninkrijk actief, wat ervoor gezorgd heeft dat de onzekerheid in de wereld weer wat toegenomen is. Volgens de Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, is de nieuwe stam 70 procent meer besmettelijk dan het ‘gewone’ COVID-19-virus. Desalniettemin mag de zogenaamde “VIU-202012/01-variant” niet meer gevaar opleveren en is hij niet vaccinbestendig.

Onzekerheid op de wereldmarkten

De Europese markten bloeden momenteel omdat de FTSE 100 op het moment van schrijven 2,8% daalt. Een van de mogelijke redenen hiervoor kunnen de nieuwe pandemische beperkingen in het VK zijn, waardoor een groot deel van Europa zijn grenzen voor het VK gesloten heeft. Die Tier 4-beperkingen zijn geïntroduceerd als een poging om de verspreiding van een nieuw type COVID-19 in te dammen dat vorige week werd ontdekt.

Op zaterdag hield de premier van het VK, Boris Johnson, een persconferentie voor noodgevallen en kondigde hij de terugkeer aan van de omstandigheden die vergelijkbaar waren met de vorige lockdown voor mensen in Londen, Zuidoost-Engeland en Oost-Engeland.

De Amerikaanse markten voelen momenteel ook de druk, aangezien de belangrijkste indicesfutures in het rood worden verhandeld tijdens de pre-market-uren. Zo zijn de S&P 500-futures met 0,4% gedaald, terwijl de futures, de Dow Jones Industrial Average en NASDAQ 100, vergelijkbare dalingen laten zien.

Bitcoin koers daalde met meer dan $1.000

Door deze onzekerheid in Europa is de vraag naar de Amerikaanse dollar wel weer iets gestegen. De dollar steeg met 0,78%.

Dit heeft op zijn beurt weer een negatieve weerslag gehad op de Bitcoin koers. De koningsmunt daalde vandaag van $23.900 naar ongeveer $22.500. Op het moment van schrijven is de koers echter weer wat gestegen en staat het op $22.700, wat nog steeds een daling van ruim 3,5% is ten opzichte van gisteren.

De vooruitzichten op middellange termijn van de Amerikaanse dollar zijn echter bearish dankzij de toezegging van de Federal Reserve om het aankoopprogramma voor obligaties voor onbepaalde tijd voort te zetten en het besluit van de leiders van het Amerikaanse Congres om een ​​stimulans van $900 miljard goed te keuren om kleine bedrijven en Amerikaanse huishoudens te helpen.

Dat schetst op zijn beurt weer een rooskleurig technisch beeld voor Bitcoin, aangezien de Bitcoin koers vaak profiteert als de Amerikaanse dollar daalt. Konstantin Anisimov, Executive Director bij CEX.IO, zei het volgende hierover:

“Gezien de toenemende vraag van institutionele beleggers, die zich willen indekken tegen inflatie, zou de prijs van de vlaggenschipcryptocurrency binnen enkele maanden kunnen verdubbelen na het bereiken van een dergelijke mijlpaal waardoor het eind 2021 de $90.000 zal overtreffen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!