Ethereum EIP-1559

Ethereum heeft het potentieel om cryptocurrency te legitimiseren

Volgens Bill Noble, Chief Technical Analyst bij Token Metrics, zijn de drijfveren achter de groei van Bitcoin (BTC) instituties geweest. Nobel verscheen in een interview met Jill Malandrino van Nasdaq waar hij verklaarde:

“Bitcoin wordt aangestuurd door een klassiek geval van institutioneel ‘Monkey see, monkey do’.”

De markt heeft de laatste tijd opgemerkt dat meerdere instellingen grote belangstelling tonen voor Bitcoin. Na Square Inc., zijn ook andere instellingen zoals MicroStrategy inc. in Bitcoin gestapt. Hier is een overzicht van de belangen van verschillende bedrijven in Bitcoin:

Bron: Bitcoin Treasuries

Zoals te zien is in de bijgevoegde grafiek, hebben de bedrijven samen 953.190 BTC en is MicroStrategy de duidelijke leider. Het bedrijf heeft zijn aandeel vergroot met elke kans die het krijgt. Onlangs werd gemeld dat MicroStrategy de verkoop van $650 miljoen aan converteerbare obligaties aan particuliere investeerders heeft afgerond. Het bedrijf onthulde ook dat het de netto-opbrengst, ongeveer $635 miljoen, gebruikt heeft om Bitcoin te kopen. In feite had het bedrijf al meer dan 40.000 BTC in bezit en met het verkregen bedrag kan het nogmaals bijna 34.500 BTC kopen.

Ethereum kan binnenkort grote investeerders aantrekken

Het is echter niet zo dat Noble alleen in de nummer één cryptocurrency van dit moment gelooft. Hij gaf aan dat Ethereum (ETH) door velen wordt beschouwd als degene met het grootste potentieel. Het digitale bezit is niet alleen in waarde gestegen, maar er wordt ook een gedecentraliseerd financieel ecosysteem omheen ontwikkeld. De DeFi-hype heeft ook bijgedragen aan de groei en nu het enigszins heeft gediend als een afdekking in de consoliderende markt, heeft het het potentieel om “cryptocurrency te legitimiseren”.

Noble merkte het volgende op:

“Ethereum is de ruggengraat van een rentemechanisme dat cryptocurrency gaat legitimiseren en een nieuw imago voor Bitcoin gaat creëren, niet alleen als valuta, maar ook als onderpand.”

Terwijl instellingen naar Bitcoin haasten, bouwt Ethereum iets heel sterks en innovatiefs. Hoewel de DeFi-hype wat bekoeld is door de stijging van de Bitcoin koers, kan DeFi in de nabije toekomst zelfs de aandacht van grote investeerders trekken wanneer Bitcoin klaar is om alle aandacht op te eisen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN