CryptoBenelux-Dusk-Network

Naverslag van de Dusk Network AMA van 9 december

Hieronder volgt een korte verslaggeving van de AMA met Dusk Network, die we woensdag 9 december 2020 in het CryptoBenelux Telegram-kanaal hebben gehost. Er waren drie oprichters van Dusk Network aanwezig bij de AMA, namelijk Emanuele Francioni, Mels Dees en Jelle Pol, van wie we hieronder even een korte introductie geven.

Introductie medeoprichters Dusk Network

Emanuele Francioni is mede-oprichter en technisch directeur van Dusk Network. Zijn carrière omvat bijna 20 jaar van leidinggevende functies in R & D-teams in gedistribueerde computers, cryptografie, schaalbaarheid en netwerken voor de lucht- en ruimtevaart (Vitrociset), de financiële sector (Commerzbank) en de automobielindustrie (TomTom). Hij heeft succesvolle startups opgericht en is de co-auteur van verschillende uitvindingen en patenten, met name een nieuw consensusalgoritme dat de inefficiënties en het gebrek aan privacy van proof-of-work- en proof-of-stake-algoritmen, gebruikt bij Dusk Network, oplost natuurlijk.

Jelle Pol is de tweede mede-oprichter en zakelijk directeur bij Dusk Network. Samen met Emanuele en Mels begon hij Dusk Network bijna 3 jaar geleden, en toen merkten ze al hoe belangrijk privacy zou worden in blockchain, vooral als het gaat om financiële use-cases zoals beveiligingstokens. Voor Dusk Network werkte hij voor verschillende IT-bedrijven, waaronder het Shell blockchain-team waar hij de allereerste blockchain-projecten in productie bracht.

Mels Dees is de derde mede-oprichter en marketingleider bij Dusk Network. Zijn universitaire tijd studeerde hij cum laude af voor de master Marketing aan de Erasmus Universiteit. Daarna werkte hij bij Rabobank waar hij veel werk deed dat te maken had met nieuwe regelgeving, financiën en IT. Eind 2017, begin 2018, begon hij te werken in de blockchainsector, en kort daarna sloot hij zich aan bij de groep die Dusk Network oprichtte, en is hij vanaf het allereerste begin de marketingleider van Dusk geweest.

Q&A met CryptoBenelux

CryptoBenelux: Hallo iedereen en welkom bij de CryptoBenelux x Dusk AMA-sessie. Dit wordt onze allereerste AMA en hoe kan dat beter dan te beginnen met het Amsterdamse Dusk Network! Voor zij hier aanwezig die niet zo thuis zijn in het Dusk Network, heren van het Dusk Network team, kunnen jullie kort uitleggen welk probleem het Dusk Network tracht op te lossen?

Jelle Pol: We zijn Dusk begonnen met het idee dat financiële markten veel eerlijker en efficiënter kunnen zijn. We zijn verheugd om technologie te bieden die voldoet aan de regels en voorschriften die al van kracht zijn, waardoor de overgang naar wat volgens ons de toekomst van financiën is, veel gemakkelijker zal worden.

We stellen ons een financiële sector voor die innovatie omarmt en elke organisatie gelijke kansen biedt om kapitaal veilig te stellen, activa te verhandelen en toegang te krijgen tot een volledig spectrum aan financiële diensten.

Het probleem dat we oplossen is daarom de hoge toegangsbarrière die door het traditionele systeem wordt opgeworpen. Of dat nu wordt gedaan door kosten, gatekeeping of door doelbewuste complexiteit om het systeem minder toegankelijk te maken. Decentrale technologie zoals blockchain, samen met de unieke features die Dusk Network biedt, zijn hiervoor de oplossing.

CryptoBenelux: Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat er nog veel verbeteringen mogelijk zijn in de financiële industrie. Kan je daar wat dieper op ingaan Mels of Emanuele?

Emanuele Francioni: Simpel gezegd, vóór Dusk was er geen manier om zonder hulp van tussenpersonen aan de voorschriften van de financiële sector te voldoen. Er was simpelweg geen technologie die transacties van gesecuritiseerde activa kon voorzien van alle noodzakelijke kenmerken om aan de eisen te voldoen – vertrouwelijkheid, controleerbaarheid, veiligheid, prestatie, om er maar een paar te noemen – zonder tussenkomst van verschillende derde partijen. Vanwege een dergelijke tussenkomst waren de kosten en de complexiteit van het proces voor de meeste organisaties onbetaalbaar en ontmoedigend, zelfs voor grote.

Dankzij jarenlang onderzoek naar zero-knowledge cryptografie, was Dusk Network in staat om dit probleem op te lossen met een nieuw soort slimme contracten die al deze kenmerken garanderen, en dat zonder tussenkomst van derde partijen.

Dus, vergelijkbaar met wat Bitcoin betekende voor monetaire zelf-soevereiniteit, biedt Dusk organisaties de tools om te voldoen aan de nalevingsvereisten van elke use-case met beveiligingstransacties, zonder de complexiteit of kosten. En daarom zien we al veel tractie richting tokenized securities.

CryptoBenelux: Bedankt voor die duidelijke antwoorden Jelle en Emanuele! Volgende vraag: Waar bevindt het Dusk Network project zich op dit moment en wat zijn de eerst volgende mijlpalen?

Emanuele Francioni: Onze focus de afgelopen jaren lag voornamelijk op het valideren van onze aannames; het creëren van de technologische basis waarop we ons mainnet kunnen bouwen; en de weg naar de lancering van mainnet is geplaveid met auditing en testing.

Met de formalisering van ons economische model, de implementatie van Provable-encryptie en PLONK-gadgets, onze nieuwste Phoenix-coderelease, de R & D-inspanningen op PLOOKUP en nog veel meer van waar we aan bezig zijn, hebben we de weg geëffend voor alle individuele technische componenten voor het mainnet vrijgegeven en geïmplementeerd op tijd voor integratie in een eerste E2E-releasekandidaat tegen Q1 2021.

Ik ben momenteel druk bezig met het schetsen van een afbeelding om de vele bewegende delen van de technologische vooruitgang van Dusk Network op weg naar mainnet te laten zien. Het doel daarvan is om onze community een beter overzicht te geven van onze voortgang, en we zullen dit binnenkort delen.

Jelle Pol: Je kunt je voorstellen dat er veel dingen moeten gebeuren om een ​​gedecentraliseerd ecosysteem voor de financiële markten te lanceren. Het is niet alleen een kwestie van technologie bouwen en dan zullen de mensen wel komen. We moeten echt aan verandermanagement doen met de bedrijven en mensen waarmee we werken, en ervoor zorgen dat overheden, regelgevers, enz. allemaal op de hoogte zijn van deze nieuwe innovatieve mentaliteit.

Omdat we een veilige infrastructuur bouwen voor getokeniseerde effecten, kunnen we niets aan het toeval overlaten. Dit betekent natuurlijk rigoureus testen en controleren van de technologie, maar zoals ik hierboven al zei, de gebruikers klaarstomen om tokenisatie in hun dagelijks leven toe te passen.

We werken samen met partners om processen en producten te ontwerpen die profiteren van tokenisatie, waarbij we een zeer breed ecosysteem van spelers opleiden. We werken er hard aan om “vuurtorenprojecten” (grote voorbeeldcases) te bieden om de wereld te laten zien hoe je het meeste uit Dusk Network kunt halen.

Grote zakelijke aankondigingen die we dit jaar hebben gedaan, zoals die met Firm24, en meer recentelijk NPEX, een toonaangevende Nederlandse beurs, laten een deel van het potentieel zien van waar we naartoe gaan. Dit zijn allemaal spelers in het bestaande financiële ecosysteem die klaar zijn om op weg te gaan naar een tokenized toekomst en duizenden bedrijven en investeerders te helpen.

Door de wereld te laten zien hoe het in zijn werk gaat, verwachten we dat er een enorme hoeveelheid tractie zal volgen zodra iedereen de voordelen van beveiligingstokens ziet. Het eindresultaat spreekt voor zich. In staat zijn om volledig nieuwe bedrijfsmodellen te bouwen en te werken aan een betere kapitaalmarkt in Europa via Dusk Network, is een zeer lonende weg met vele mijlpalen die al zijn genomen, en nog meer die zullen volgen. Praktisch gezien zijn we op dit moment erg goed gepositioneerd in Nederland en zullen we blijven werken aan onze Europese mijlpalen.

CryptoBenelux: Wat zijn voor jullie de meest opwindende ontwikkelingen geweest op technologisch en zakelijk niveau?

Emanuele Francioni: Alles aan Dusk Network is heel uniek. Er zijn geen privacy-blockchains met smart contracts en geen smart contract-blockchains met privacy. Het beste wat ze kunnen doen, is een L2 (laag 2) toevoegen en proberen de openheid in de L1 te omzeilen. Dusk werd in plaats daarvan geboren als een privacy-georiënteerde blockchain met ingebouwde vertrouwelijke smart-contractmogelijkheden, waar vertrouwelijkheid overal is. Transacties, consensus, VM (virtual machine), alle lagen worden mogelijk gemaakt door zero-knowledge-cryptografie.

Het creëren van slimme contracten die privacy bieden aan gebruikers en hun activiteiten, voldoet aan een groot aantal gebruiksscenario’s, maar is met name geschikt voor tokenisatie en innovatie van financiële diensten.

Enkele van de technische aspecten waar ik het meest enthousiast over ben, zijn de SBA-consensus en het PLONK-proving system. SBA lost veel problemen op met bestaande consensusprotocollen en biedt de eerste private Proof-of-Stake-implementatie, terwijl PLONK ontzettend veel kansen biedt. Beide op nieuwere manieren kunnen we zero-knowledge-technologie gebruiken (terwijl we de keten snel houden), maar ook als middel om veel aandacht van ontwikkelaars te trekken van grote organisaties.

Er zijn natuurlijk nog veel meer opwindende eigenschappen.

Jelle Pol: Vanuit een business standpunt ben ik dol op de vooruitgang die we hebben geboekt in het handelsgedeelte van de sector. Beveiligingstokens kunnen veel doen om de verhandelbaarheid van aandelen en obligaties te vergroten door middel van tokenisatie. Dit is echt een miljardenmarkt die voor het oprapen ligt. We gaven al onze inspanningen op de secundaire markten (handel in effecten) de gecombineerde naam ‘Project Dawn’, d.w.z. alles met betrekking tot een toekomst waarin volledig tokenized beurzen de norm zullen zijn.

Vooral op dit gebied hebben veel van onze ontwikkelingen het licht gezien. Ik noemde de NPEX-deal al, maar we zagen ook dat onze joint venture voor Dawn eerder dit jaar werd aangekondigd, met een investering onder leiding van iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex. We werken in consortia samen met verschillende andere opvallende spelers in de sector; banken, beurzen, bewaarders, noem maar op, om deze toekomst tot bloei te brengen. Een voorbeeld van een ecosysteem consortium waar je misschien wel van hebt gehoord, is 2tokens, waarmee we samenwerken aan een use-case genaamd Next Generation Capital, die zich richt op tokenized start-up-financiering bij institutionele beleggers.

De institutionele kant en de nieuwe spannende blockchain-kant van de financiële markten beginnen echt samen te komen.

CryptoBenelux: Dat is zeker een van de dingen die we dit jaar hebben gezien Jelle. We voelen het enthousiasme en de gedrevenheid bij jullie alle drie! De laatste vraag voor we het publiek en hun vragen op jullie loslaten, hoe zelfverzekerd zijn jullie over wat jullie aan het ontwikkelen zijn?

Jelle Pol: Haha, 100% natuurlijk maar geef me even om hier dieper op in te gaan.

Simpel gezegd, heb ik er alle vertrouwen in waarom we Dusk Network bouwen en waarom we dit doen. Als ik kijk naar de macrotrends in de Europese Unie, wordt alles gericht op een digitale open markt in alle landen. Dit past perfect in onze visie van een gedecentraliseerde financiële marktinfrastructuur. Natuurlijk moet ik een praktische zakenman zijn die ook weet dat er veel kleine dingen zullen blijven veranderen naarmate de markt volwassener wordt, maar we hebben alle reden om te geloven dat we elke verandering aan kunnen, of in veel gevallen zelfs de leiders kunnen worden in het waarom die verandering plaatsvindt. We zijn 100% op de goede weg, en het is een kwestie van wanneer en niet of.

Ik ben eigenlijk bezig met een artikelreeks die deze maand wordt gelanceerd, waarin veel wordt uitgelegd wat er op de markt gebeurt en hoe dit de bredere visie van het ecosysteem vormt. Dat is een must om naar uit te kijken voor mensen die in dit soort dingen geïnteresseerd zijn.

Emanuele Francioni: Ik denk dat Jelle het goed zei, maar waar ik vooral enorm optimistisch over ben, is onze recente overname van onze positie in NPEX. Wij zijn de enige openbare DLT (distributed ledger technologie) met een directe lijn naar een indrukwekkende pijplijn van activa die alleen op een mainnet wachten. De traditionele investeerders zijn erg onder de indruk van de vorderingen die we ze al hebben laten zien.

Jelle Pol: Ja, er zijn natuurlijk veel mensen in deze space om geld te verdienen, en daar is niets mis mee, maar ik denk dat we het playing field kunnen verbeteren. Zolang we beide kunnen doen voor de mensen waarvoor we Dusk bouwen, dan ben ik blij.

CryptoBenelux: Dat is een heel nobele gedachte Jelle. De wereld zou wel eens een stuk productiever en efficiënter kunnen zijn met wat Dusk te bieden heeft. Bedankt voor jullie uitgebreide commentaar!

Q&A met de community

We geven nog enkele vragen en daarbij horende antwoorden mee vanuit de community. Op de Dusk Network website zal je ook de originele transcriptie kunnen terugvinden.

CryptoBenelux-kanaal : Hiro: Veel projecten betreden de blockchain-industrie met zeer goede plannen, beloven goed werk te doen maar verdwijnen na verloop van tijd en verliezen de gemeenschap. Dus zonder de believers te verliezen, hoe kan #DUSK deze lange en uitdagende weg naar de blockchain overleven?

Jelle Pol: Je hebt helemaal gelijk in het feit dat veel bedrijven deze ruimte zijn binnengekomen met grote beloften om dan jammer genoeg zeer slecht te presteren. Hopelijk kunnen we duidelijk laten zien dat wij een uitzondering zijn. We zijn een paar jaar geleden begonnen in de diepten van de vorige bear markt, wat geen gezond mens ooit zou doen tenzij je gelooft in wat je aan het ontwikkelen bent. Ik denk ook dat onze voortdurende betrokkenheid bij de gemeenschap, transparantie in ons bedrijfs- en financieel management, en een gestage stroom van nieuws, PR en aankondigingen, kunnen dienen om verder te bewijzen dat we vooruitgang boeken en hier zijn voor de lange termijn. Dusk begon natuurlijk ook met een grote droom, maar als je al die jaren onze kanalen in de gaten hebt gehouden, zal je zien dat we langzaam maar zeker onze ambities waarmaken om een ​​grote rol te gaan spelen op de miljardenmarkt die de securities markt is.

CryptoBenelux-kanaal : Sid | Dusketeer: Hoe groot is de NPEX-deal precies? Hebben we meteen een beurs die “ready-to-go” is?

Emanuele Francioni: Het is een ENORME DEAL! We hebben niet alleen een positie in NPEX en veel skin-in-the-game, maar we zijn ook in een actief commercieel partnerschap met de gemeenschappelijke vaste intentie om de Dusk-visie werkelijkheid te laten worden, door middel van de NPEX-licentie en compliance. Dus ja, we hebben een beurs die praktisch ready-to-go is!

CryptoBenelux-kanaal : Makemies: Komt er een onboarding van ontwikkelaars of incentives om op Dusk voort te ontwikkelen?

Mels Dees: Het ‘Dusk Network Development Fund’ dat wordt genoemd in ons onlangs gepubliceerde Economic Model Paper is je misschien opgevallen. Dat ontwikkelingsfonds krijgt 10% van de block rewards toegewezen en is gemaakt om de acceptatie van ontwikkelaars op Dusk Network te stimuleren. We zijn momenteel bezig met het finaliseren van het bestuursmodel dat zal zorgen voor de juiste toewijzing van de middelen uit het fonds.

Ben je na het lezen van dit naverslag benieuwd geworden naar het project? Lees dan vooral even onze Dusk Network review en vergeet hen niet te volgen op hun social media kanalen!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN