Revolut voegt vier cryptocurrencies toe voor Europese gebruikers

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde digitale bank Revolut kondigde vrijdag aan dat het vier extra cryptocurrencies aan het platform heeft toegevoegd. Hierdoor hebben gebruikers in Europa de mogelijkheid om EOS-, OMG Network (OMG), 0x (ZRX) en Tezos (XTZ) -tokens te kopen. Dit maakte het bedrijf op 10 december bekend in een blogpost.

Revolut werd in 2015 opgericht door Nikolay Storonsky en Vlad Yatsenko. Het Fintech-bedrijf is begonnen met het aanbieden van een prepaid debetkaart met meerdere valuta’s, beheerd via een mobiele app. De digitale bank heeft een gebruikersbestand van meer dan 10 miljoen en zag het aantal klanten in 2019 met meer dan 150% toenemen.

In 2017 lanceerde Revolut een service genaamd ‘Revolut Crypto’ en begon het een eenvoudige manier aan te bieden tot het kopen en verkopen van cryptocurrencies waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC). Inmiddels ondersteunt Revolut ook Bitcoin Cash (BCH), Ripple’s XRP en Stellar Lumens (XLM).

Volgens het rapport van Finance Magnates heeft Revolut deze nieuwe tokens toegevoegd als reactie op een overweldigende vraag van klanten. Gebruikers in de Verenigde Staten hebben momenteel alleen toegang tot Bitcoin en Ethereum. Het bedrijf is inmiddels al bezig om dit aanbod uit te breiden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!