Ethereum

Ethereum 2.0 blijft stortingen aantrekken

Het depositocontract van Ethereum 2.0 blijft stortingen aantrekken, zelfs nadat vorige week de mijlpaal voor de lancering van fase 0 werd bereikt, waardoor de langverwachte upgrade vandaag eindelijk gelanceerd kan gaan worden.

Het is namelijk zo dat er momenteel ruim 860.000 ETH gestort is op het contract (ongeveer $515 miljoen), wat ruim 64% meer is dan nodig is om Ethereum 2.0 te lanceren.

Justin Drake, Eth2-onderzoeker bij de Ethereum Foundation, zei het volgende tegen The Block:

“Het is een fantastisch blijk van vertrouwen van de Ethereum-gemeenschap. Ik ben er trots op dat duizenden Ethereanen zich geroepen voelden om hun geld maandenlang te vergrendelen om Eth2 veilig te stellen.”

De stortingen die gedaan zijn op Ethereum 2.0 zullen vergrendeld zijn en kunnen alleen worden opgenomen wanneer fase 1.5 van Eth2 live gaat, wat ergens in 2022 gepland staat.

Laten we echter niet op de zaken vooruitlopen, aangezien de reis van Ethereum 2.0 vandaag echt pas gaat beginnnen. De upgrade staat gepland op 1 december om 12.00 UTC (om 13:00 Nederlandse tijd). Op dat moment gaat de Beacon Chain – een soort ruggengraat voor Eth2 – live, waardoor staking geactiveerd wordt.

Wil je meer informatie over wat Ethereum 2.0 gaat veranderen? Klik dan hier!

Afri Schoedon, pionier van Eth2 multi- client testnets, gaf het volgende aan tegen The Block:

“Dit is een enorme mijlpaal in 80 jaar computerwetenschap en bewijst vertrouwen in de vooruitgang die Ethereum en blockchain-technologie hebben geboekt in het decennium tot nu toe. Ik kijk uit naar de komende tien jaar.”

Zodra de Beacon Chain wordt geactiveerd, gaat het Eth2-transitieproces door naar de volgende fase van zijn meerfasige aanpak, om de volledige upgrade te voltooien. Er zijn dan nog vier fasen over, voordat Ethereum 2.0 volledig gelanceerd is. Volgens de geschatte tijdlijnen zou de volledige upgrade minstens tot 2022 duren. In werkelijkheid zou het echter meer tijd kunnen kosten, aangezien het ontwikkelingstraject niet zonder uitdagingen zal zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN