DeFi Nieuws

DeFi-hype lijkt voorbij te zijn, maar is dat ook zo?

De afgelopen week heeft Bitcoin koers het vrij lastig gehad. De koningsmunt daalde van ongeveer $19.500 naar onder de $17.000. De nummer één cryptocurrency wist zich afgelopen weekend echter weer te herstellen en handelt op het moment van schrijven weer boven de $18.000.

Terwijl de prijs van Bitcoin de afgelopen weken steeg in de prijsgrafieken, voegden DeFi-tokens TVL (Total Value Locked) toe in zowel BTC als ETH. Nadat de prijs echter met 8,64% was gedaald, zakte DeFi’s TVL echter al snel van $14,35 miljard op 23 november naar $12,7 miljard in minder dan een week. Dit betekent echter niet dat DeFi-rally voorbij is. Het is zelfs zo dat tokens zoals SUSHI, AAVE en YFI dubbelcijferige rendementen van meer dan 70% hebben opgeleverd.

Afgezien van dubbelcijferige rendementen, zijn er de afgelopen week verschillende recente ontwikkelingen geweest in DeFi, waarbij elk van deze ontwikkelingen suggereert dat de prijsherstel misschien net is begonnen. Hieronder hebben we deze ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet:

  • Saffron Finance en Barnbirdge voeren de leiding in een risico-tranchegebaseerde categorie van DeFi-investeringen.
  • Yearn heeft een fusie aangekondigd die het een stap dichter bij een DeFi-megabank brengt.
  • Ook stegen de DeFi-liquidaties op 27 november 2020 naar een record van $92 miljoen.

De rally van DeFi werd ook ondersteund door zijn omgekeerde correlatie met Bitcoin. Verder, ondanks de hoge correlatie met BTC, heeft de prijs van ETH zichzelf boven het $500-niveau gehandhaafd, iets dat in de toekomst bullish zou kunnen zijn voor DeFi. Anton Chashchin, commercieel directeur bij CEX.IO Loan, vertelde het volgende aan AMBCrypto:

“De traditionele markten worden beschouwd als een veilige haven voor beleggers om hun portefeuilles op te bouwen en hun financiële doelen te bereiken. Maar na de uitbraak van COVID-19 zijn zowel institutionele als particuliere beleggers op zoek gegaan naar nieuwe oplossingen om hun vermogen te beschermen tegen inflatie en gedecentraliseerde finance (DeFi) is daar een van.”

Hij voegde toe,

“Uit gegevens van Dune Analytics blijkt dat sinds begin oktober de totale waarde van gedecentraliseerde applicaties (DApps) met bijna 28% is gestegen tot een recordhoogte van meer dan $14,4 miljard. Ondertussen is het aantal gebruikers sindsdien met 62% gestegen tot bijna 1 miljoen en nemen de verzoeken van institutionele beleggers toe met ongeveer $30 miljoen per week.”

De eerder genoemde toename van de vraag en de interesse van handelaars in DeFi kan een andere drijfkracht zijn achter de dubbele cijfers. Bovendien kan ook worden beweerd dat de vluchtigheid en het netwerkmomentum van Bitcoin de aandacht kan drijven richting DeFi. Het is zelfs zo dat beweert wordt dat DeFi meer rendement kan gaan opleveren dan de nummer één cryptocurrency van dit moment. Of dit uiteindelijk echt gaat gebeuren is echter afwachten.

Wat denken jullie? Gaat DeFi meer rendement opleveren dan Bitcoin? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN