BIS Innovation Hub

DeFi ziet opleving maar wat zijn de verwachtingen?

De DeFi-markt is de afgelopen tijd vrij stil geweest, echter vertoont het nu opnieuw tekenen van leven. Volgens een rapport van het team van CoinMetrics heeft de gecombineerde marktkapitalisatie van populaire DeFi-tokens een kentering ondergaan na de recente stijgingen van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

“De DeFi-marktkapitalisatie begint terug te draaien. Na het bereiken van een lokaal dieptepunt op 4 november, is de marktkapitalisatie van DeFi teruggekeerd naar het niveau van eind september na een sterke stijging van BTC en ETH. Als BTC en ETH blijven stijgen, kan DeFi een grote weldoener zijn.”

De verhoogde waarde in de DeFi-marktkapitalisatie kan ook worden gevisualiseerd via de volgende grafiek, ook uit het rapport van het team van CoinMetrics.

DeFi marktkapitalisatie
Bron: CoinMetrics

Uniswap ziet wel een daling

Opgemerkt moet worden dat de heropleving van DeFi-tokens heeft plaatsgevonden toen de totale waarde, die in Uniswap was vergrendeld, een aanzienlijke daling kende sinds het protocol zijn token-beloningsprogramma twee dagen geleden stopte. Volgens het team van DappRadar is de totale vergrendelde waarde met 45% gedaald sinds het hoogste punt ooit van $3,3 miljard, dat 3 dagen geleden bereikt werd.

Het team van DappRadar benadrukte ook een aanzienlijke daling van de liquiditeit van Uniswap. Het zei het volgende:

“De liquiditeit van Uniswap daalt met 40% nadat de gedecentraliseerde beurs zijn token-beloningsprogramma maandagmiddag heeft beëindigd. De TVL van Uniswap is in totaal 45% gedaald sinds hij slechts drie dagen geleden een recordhoogte van $3,3 miljard bereikt had. Het zit nu op $1,76 miljard.”

Op het moment van schrijven is de totale waarde op Uniswap verder gedaald tot $1,33 miljard, deels doordat zowel Bitcoin als Ethereum aanzienlijke verliezen geleden hebben na de correctie van gisteren. We zijn echter benieuwd of het een stijging gaat zien als de markt weer wat stabieler is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN