Rusland crypto wet

Rusland verbiedt het gebruik van LocalBitcoins

Zoals je wellicht wel weet behoort Rusland helaas niet tot de landen die blockchain-technologie met open armen omarmt. Dit wordt maar weer eens duidelijk gemaakt door het feit dat Rusland het gebruik van de exchange LocalBitcoins heeft verboden voor alle Russen. Wat is er precies aan de hand? Wil je antwoord krijgen op deze vraag dan is het geen verkeerd idee om dit artikel even goed door te nemen. Hieronder hebben we namelijk alles omtrent dit verbod voor jou verzameld en onder elkaar gezet!

Wat is er aan de hand?

LocalBitcoins, een belangrijke peer-to-peer cryptocurrency exchange, is niet langer beschikbaar in Rusland zonder gebruik te maken van extra hulpmiddelen zoals een VPN. LocalBitcoins.net staat officieel op de zwarte lijst in Rusland omdat de lokale telecomregulator Roskomnadzor de URL op een register van platformen heeft geplaatst die verboden informatie verspreiden. Volgens officiële gegevens werd de website op 21 juli op de zwarte lijst geplaatst na een bevel van de Onezhsky City Court van de regio Arkhangelsk. Het is niet duidelijk wanneer Roskomnadzor de toegang tot de website van LocalBitcoins heeft beperkt. 

In sommige lokale rapporten wordt beweerd dat gebruikers van LocalBitcoins in Rusland eind september 2020 moeilijkheden begonnen te ondervinden bij de toegang tot de website.

Wat is de reden hierachter?

Niet zo’n goed nieuws dus voor alle klanten van LocalBitcoins. Maar wat is nu precies de reden achter het verbod? LocalBitcoins heeft helaas nog geen officiële verklaring afgelegd over de blokkering van haar website in Rusland. De leidinggevenden van het bedrijf hebben niet onmiddellijk gereageerd op diverse verzoeken om commentaar te geven op de kwestie. Aangezien LocalBitcoins nu op de zwarte lijst in Rusland staat, riskeert het bedrijf een van zijn grootste crypto beurzen te verliezen. In juni 2020 vertelde het management van LocalBitcoins dat Rusland in april en mei 2020 de belangrijkste markt voor handelsvolumes op het platform was.

Illegale praktijken op de beurs

Naast de afhandeling van grote hoeveelheden crypto transacties vanuit Rusland, wordt de Finse cryptobeurs ervan beschuldigd een belangrijke bestemming te zijn voor illegale geldfondsen van criminelen. Volgens een rapport van CipherTrace heeft LocalBitcoins in de eerste vijf maanden van 2020 meer dan 99% van de criminele fondsen van de Finse beurzen ontvangen. Daarom raden we aan om een eToro review te lezen en deze te gebruiken om risico’s te voorkomen. 

Jukka Blomberg, chief marketing officer van LocalBitcoins, beweerde vervolgens dat darknet-gerelateerde transacties op het platforum in 2020 met 70% zijn gedaald. Roskomnadzor heeft onlangs de website van Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, op de zwarte lijst gezet. Binance kondigde het nieuws officieel aan op 24 september. Ze zouden zijn beschuldig van de verspreiding van gegevens met betrekking tot de aankoop van digitale valuta zoals Bitcoin (BTC).

Het ziet er dus niet echt goed uit voor de mensen in Rusland die graag wel willen beleggen in cryptovaluta. Overigens is het voor de mensen die echt willen nog altijd mogelijk om te beleggen. 

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN