japan

Donald Trump nomineert voormalig Coinbase leidinggevende voor belangrijke rol omtrent bankregulatie

Op dinsdag 17 november, kondigde president Trump zijn voornemen aan om voormalig Coinbase CLO Brian Brooks te benoemen als hoofd van het Office of the Comptroller of Currency (OCC).

Het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency chartert, reguleert en houdt toezicht op alle nationale banken. Het houdt ook toezicht op de federale bijkantoren en agentschappen van buitenlandse banken.

Brooks was tussen 2018 en 2020 Chief Legal Officer van Coinbase en sinds mei van dit jaar is hij waarnemend hoofd van het Office of the Comptroller of Currency. Als de Senaat de nominatie van president Trump accepteert, zal Brooks een termijn van vijf jaar bij de OCC dienen, nadat Trump zijn ambt heeft verlaten.

Brooks heeft de OCC al opgedragen om zich meer te concentreren op cryptocurrencies, en verklaarde eerder deze week dat er binnenkort meer cryptobanken zullen komen. Hij zei het volgende:

“Miljoenen mensen willen [crypto] en gebruiken het en waarderen het. Het is niet mijn taak om ze te vertellen dat ze ongelijk hebben, het is mijn taak om ze te vertellen wat hun risico’s zijn en dat ze op de juiste manier worden beheerd, en dat het een systeem is dat mensen kunnen vertrouwen.”

In juli van dit jaar stond de OCC onder Brooks toe dat Amerikaanse banken de bewaring van Bitcoin aan mochten bieden, een grote stap voorwaarts in de acceptatie van cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN