NULS Hack

$13,6 miljard gestolen in crypto-hacks in 8 jaar tijd

Een recent rapport waarin het aantal succesvolle hacks op blockchain-netwerken, exchanges en zelfs wallets werd onderzocht, concludeerde dat hackers de afgelopen acht jaar meer dan $13 miljard buit hebben gemaakt.

Het onderzoek merkte op dat het EOS-netwerk de meeste inbreuken had ondervonden, terwijl de kwaadwillende actoren het meeste geld uit wallets hebben weten te stelen.

330 aanvallen op de blockchain en 2019 was het meest luctratieve jaar voor hackers

In het document van de VPN-provider AtlasVPN staat dat het totale aantal aanvallen op verschillende blockchain-netwerken 330 is.

Het artikel gaf tevens aan dat de eerste twee hacks werden geregistreerd in 2012. Interessant genoeg schetste het bedrijf dat blockchain-aanvallen pas in 2018 populairder werden onder hackers.

Bron: AtlasVPN

Zoals de grafiek hierboven illustreert, was de eerste helft (H1) van 2018 het eerste jaar dat dubbelcijferige hacks zag, met 22 hacks. Vervolgens explodeerden de aanvallen naar een recordniveau van 94 tijdens H1 in 2019, en het aantal steeg tot 133 gedurende de het hele jaar.

Hoewel 2020 nog niet voorbij is, is het aantal aanvallen aanzienlijk lager. Het rapport concludeerde dat “op basis van deze historische gegevens het erop lijkt dat 2020 niet de recordhoogtes van vorig jaar zal bereiken, en blockchain-hacks zullen blijven afnemen.”

De meeste aanvallen op EOS en wallets zijn het populairst onder hackers

Het document benadrukte dat meer dan 35% van alle onderzochte aanvallen heeft plaatsgevonden op gedecentraliseerde applicaties (DApps) die op de EOS-blockchain draaien. De volgende in de rij zijn cryptocurrency-beurzen, die 87 keer zijn aangevallen.

Bron: AtlasVPN

Hoewel het aantal aanvallen op het EOS-netwerk substantieel hoger is dan hacks op exchanges, is het bedrag wat er gestolen is van beurzen een stuk hoger.

Daders hebben ongeveer $28 miljoen verdiend met de 117 aanvallen op DApps die op EOS draaien, wat neerkomt op ongeveer $242.000 per hack. Daarentegen hebben de 87 aanvallen op exchanges geresulteerd in $4,82 miljard gestolen – of ongeveer $55,41 miljoen per hack.

Deze uitkomst is niet verrassend, aangezien cryptocurrency-beurzen aantoonbaar de meeste bedragen in de cryptocurrency-markt opslaan.

Tevens is het interessant dat kwaadwillende actoren het meeste buit heben gemaakt per hack op blockchain-portefeuilles. Het onderzoek gaf aan dat “in de afgelopen acht jaar aanbieders van blockchain-portemonnees te maken hebben gehad met 36 hacks, die samen goed waren voor $7,19 miljard aan verliezen of ongeveer $200.000.000 per inbreuk.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN