Cryptobubbel

De interesse in DeFi lijkt flink bekoeld te zijn

Het jaar 2020 zal door velen in de cryptocurrency-markt worden beschreven als het jaar van de opkomst van gedecentraliseerde finance (DeFi). De vraag is echter of de ontluikende industrie dit jaar positief weet af te sluiten, of dat het zijn ondergang uiteindelijk tegemoet gaat zien, vergelijkbaar met de ‘ICO-hype’ van 2017.

Het is namelijk zo, dat we nog twee maanden te gaan hebben voordat 2021 start en als we terugkijken op de maand dan is het een succesvolle maand geweest voor de Bitcoin koers, maar de DeFi-markt heeft flinke klappen te verduren gekregen.

DeFi was deze zomer een ware rage en investeerders stopten miljarden dollars in deze smart contracts om zeer lucratieve beloningen te verdienen. Dit beeld ziet er echter nu geheel anders uit. De voorheen bruisende industrie van niet-bewaarplichtige financiële producten, zoals beurzen en kredietprotocollen, lijken de interesse van investeerders verloren te hebben.

Op een gegeven moment leek de stijging niet te stoppen: het bedrag dat vastzat in DeFi-contracten steeg elke week met bijna een miljard; de industrie piekte deze week op $12,4 miljard, tegen ongeveer $1 miljard in mei. Maar als we naar de statistieken kijken is duidelijk te zien dat de groeisnelheid van DeFi aan het vertragen is.

De hoeveelheid cryptocurrency die eind oktober was opgesloten in gedecentraliseerde financiële smart contracts was minder dan aan het begin van de maand. Dat is de eerste keer dat dit gebeurde sinds de DeFi-hype afgelopen zomer begon.

Op 1 oktober zat er $11,28 miljard dollar vast in DeFi-protocollen, volgens DeFi Pulse. Op 31 oktober zat er $11 miljard opgesloten in DeFi-protocollen.

Dit lijkt geen ‘big deal’ of groot verschil, maar bedenk dat in augustus de markt verdubbelde. Op 1 augustus zat er $4,04 miljard vast in DeFi-contracten en op 31 augustus was dit maar liefst $9,37 miljard.

Daarnaast zijn de volumes op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde beurzen deze maand ook flink gedaald. Het handelsvolume is de afgelopen 30 dagen met 41% gedaald.

De vertraagde groei kan te maken hebben met het feit dat veel van deze protocollen niet zo winstgevend zijn als vroeger, en dat nieuwe protocollen niet zo veel stijgen als dat ze eerder deden. Daarnaast heeft de stijging van de koningsmunt ook veel volume weggehaald van altcoins.

De daling wil natuurlijk niet zeggen dat de DeFi-markt als een nachtkaars uit zal gaan, zoals ICO’s dat in 2017 deden. De daling (of correctie) is wellicht wel heel logisch, aangezien het nieuwe er van af is en de markt nu tijd heeft om zichzelf verder te ontwikkelen. We zullen in spanning afwachten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN