Huawai Mate 40 zal ingebouwde hardware wallet voor Chinese CBDC bezitten

De bekende, niet geheel onomstreden, Chinese smartphone-fabrikant Huawei heeft aangekondigd dat zijn nieuwe smartphone, de Huawei Mate 40, een ingebouwde hardware wallet voor de digitale valuta vanuit de Chinese centrale bank, de digitale yuan of DCEP (Digital Currency, Electronic Payment), zal hebben. De smartphone biedt hardwarebeveiliging en anonimiteit, en zou naar verluidt ook offline transacties kunnen initiëren.

De aankondiging dat de nieuwe smartphone zal worden geleverd met een hardware wallet voor de aankomende Chinese CBDC, komt na de openbare proef in China van de digitale yuan.

Eerder deze maand meldden bijna twee miljoen inwoners van Shenzhen zich aan om deel te nemen aan een digitaal yuan-experiment. Degenen die zich aanmeldden, genoten van een distributie van 50.000 digitale cadeaukaarten die elk t.w.v. 200 yuan (€25 euro).

Dit werd aangeduid als de eerste keer dat China de CBDC testte onder het grote publiek, maar China heeft al sinds 2014 de basis gelegd voor een digitale valuta vanuit de centrale bank.

Huawei’s Android-zwanenzang

Als gevolg van Amerikaanse sancties, die de toegang beperken tot een deel van de geavanceerde technologie die nodig is om deze smartphones te maken, is de Mate 40 mogelijk de laatste Android-smartphone van Huawei.

Met name de Kirin 9000-chip van de smartphone is gemaakt door een in Taiwan gevestigde fabrikant, wiens samenwerking met de technologiegigant nu is beëindigd als gevolg van sancties.

Voor de dagelijkse gebruiker hebben de Amerikaanse sancties Huawei’s software beperkt tot het gebruik van de kernservices van Google, zoals YouTube, Gmail en de Google Play Store.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!