Ethereum koers

Ethereum adressen met meer dan 32 ETH bereikt mijlpaal

Het aantal Ethereum (ETH) adressen met meer dan 32 ETH heeft een mijlpaal bereikt en is sinds 2016 met meer dan 600% gegroeid. Ook zien we dat het aantal adressen gegroeid is in lijn met de stijgende Ethereum koers.

Het aantal huidige adressen met meer dan 32 ETH is iets minder dan 125.000. Glassnode plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Ethereum $ETH Aantal adressen met 32+ munten heeft zojuist een ATH van 124.941 bereikt. Vorige ATH van 124.921 werd eerder op de dag waargenomen.”

Waarom stijgt het aantal adressen met meer dan 32 ETH?

Om te kunnen staken en dus een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit te hebben. Deze ethers moet je inzetten (staken) en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

Ethereum 2.0

Deze groei in de afgelopen maanden heeft vooral te maken met de komende lancering van Ethereum 2.0, welke al in november plaats kan gaan vinden. Dit zou een enorm bullish katalysator zijn, maar het is nog even afwachten wanneer het precies gelanceerd gaat worden. Eerder dit jaar werd echter al door adjunct-professor Adam Cochran aangegeven dat Ethereum 2.0 een grote impact zal hebben. Hij gaf zelfs aan dat het zal resulteren in “de grootste economische verschuiving van de samenleving óóit”.

De analyse van Cochran was uitgebreid, maar kwam neer op drie kernverhalen:

  • De introductie van Proof-of-Stake (PoS) zal de inflatie van ETH drastisch verlagen, waarbij oprichter Vitalik Buterin een daling van het nieuwe aanbod met meer dan 50% verondersteld.
  • Vanwege de technische verbeteringen, die zullen worden geïmplementeerd met Ethereum 2.0, zal de fundamentele vraag naar cryptocurrency waarschijnlijk exploderen. Zoals Cochran schreef:

    “Met de release van ETH 2.0 gaan we zien dat ETH de tx/s, en daarmee de commerciële en consumenten levensvatbaarheid, drastisch zal verhogen.”
  • Naar verwachting zal een verbetering van de codebase worden opgenomen in de uitrol van ETH 2.0, die de Ethereum-transactiekosten zal burnen, waardoor het aanbod in de loop van tijd afneemt.

Wat kunnen we op korte termijn van de koers verwachten?

De mannen van CryptoCoinTalk gaven aan dat het cruciaal is om het bullish momentum te kunnen behouden van $389. Verliezen we dat kunnen we een serieuzere correctie gaan verwachten. De $389 vasthouden betekent dat we ons kunnen gaan opmaken voor een stijging richting op z’n minst de $474.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN