Bitcoin Nieuws

Bitcoin marktkapitalisatie van $1 biljoen is een conservatieve voorspelling, aldus Brian Estes

Er zijn veel verschillende meningen over de groeipotentie van Bitcoin (BTC). We hebben door de jaren heen al verschillende voorspellingen gehoord. De één nog hoger dan de andere. Het is alleen zo dat de markt veel veranderd is sinds 2017. Zo hebben we verschillende niet-crypto-bedrijven en -personen in de markt zien stappen, zoals de betalingsgigant PayPal en de miljardair Paul Tudor Jones. Dit echter zou het begin kunnen zijn van een nieuwe golf van Bitcoin-kopers, volgens Brian Estes, chief investment officer en managing partner bij Off The Chain Capital.

Estes zei het volgende in een interview met Cointelegraph:

“Ik denk dat uiteindelijk alle schatkisten van bedrijven een klein deel van hun reserves in Bitcoin zullen hebben.”

Zoals gezegd is het recente nieuws van PayPal natuurlijk een ‘big deal’, maar de investeringen van MicroStrategy en Square, die onlangs respectievelijk ongeveer $425 miljoen en $50 miljoen aan BTC kochten, mogen ook niet vergeten worden. “Dat zijn twee van de Fortune 1000-bedrijven en ik denk dat er nog 998 te gaan zijn”, zei Estes.

Met deze voorspelling in gedachten heeft Off The Chain, in samenwerking met een aantal van zijn partners, een paar hypothetische scenario’s opgesteld, waarbij de veronderstelde investeringsmogelijkheden van elk bedrijf worden vergeleken met mogelijke Bitcoin-aankopen. “Er is vandaag $4 biljoen aan schatkistreserves bij overheidsbedrijven”, zei Estes. “Als slechts 1% daarvan naar Bitcoin gaat, is dat $40 miljard.”

Hij ging verder met:

“Het multiplicatoreffect voor elke dollar die in Bitcoin gaat, stijgt Bitcoin ergens tussen $20 en $100 in marktkapitalisatie. Als er $1 miljoen in Bitcoin is gekocht, stijgt de marktkapitalisatie van Bitcoin tussen $20 miljoen en $100 miljoen.”

Aan de onderkant van het spectrum zou het vermenigvuldigen van de schatting van $40 miljard met twintig de marktkapitalisatie van Bitcoin met $800 miljard verhogen, speculeerde Estes. Dit zou de marktkapitalisatie van Bitcoin boven de $1 biljoen duwen, een flinke stijging ten opzichte van de huidige evaluatie van $253 miljard. Hij zei het volgende:

“Als 1% van de schatkistreserves van beursgenoteerde bedrijven in Bitcoin gaat, zal Bitcoin aan de conservatieve kant een marktkapitalisatie van biljoen dollar bereiken, en het zou een marktkapitalisatie van $5 biljoen dollar kunnen zijn als we het 100-getal gebruiken. Hier zijn de centrale banken en andere instellingen, die later misschien binnenkomen, niet bij meegerekend.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN