Charles Hoskinson

IOTA is stappen aan het maken met de aankomende Chrysalis-update

Tijdens een recente AMA met de oprichters van IOTA deelden Dominik Schiener en David Sonstebo enkele inzichten voor de gemeenschap en de grotere crypto-ruimte over de voortgang van IOTA in de nasleep van de lancering van Chrysalis Phase 2.

Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het IOTA-protocol is de uitrol van Coordicide, het schaalbare gedistribueerde grootboek van IOTA, op het mainnet in 2021. Sonstebo zei het volgende:

“Het team heeft er vertrouwen in dat het zal gebeuren en als het niet gebeurt, zou ik dat als een grote mislukking beschouwen.”

Dominik Schiener richtte de focus op Chrysalis en merkte op dat dit vanuit technisch oogpunt hun primaire focus was. Hij onderstreepte ook dat Chrysalis een roadmap is die is bedacht vanuit Coordicide, dus veel van de componenten in Coordicide zullen al in het IOTA-mainnet aanwezig zijn wanneer het wordt gelanceerd.

Het officiële gestimuleerde testnet zal beschikbaar zijn in het eerste kwartaal, waarna parallelle tests en validatie van belangrijke componenten zullen plaatsvinden om ervoor te zorgen dat Coordicide zo snel mogelijk plaatsvindt.

Een beknopte samenvatting van de doelstellingen van IOTA is het bouwen van ‘s werelds eerste gedistribueerde grootboek dat toestemmingloos, kostenloos en productieklaar is, aldus Schiener, die daaraan toevoegde:

“IOTA evolueert van een protocol naar een digitale infrastructuurlaag.”

Tijdens de genoemde AMA wezen sommige gebruikers erop dat ondersteunde munten na de aankondiging van PayPal nog meer bekendheid zouden krijgen bij de ‘gewone’ burgers. De community vroeg zich vervolgens af hoe IOTA dit zal bereiken.

Schiener en Sonstebo reageerden op dit punt door Chrysalis te benadrukken, met het argument dat het de grootste pijnpunten in IOTA wegneemt, zoals eenmalige handtekeningen van winternet en geen UTXO’s hebben – een probleem dat beurzen hadden bij de integratie van IOTA.

Nu deze pijnpunten zijn aangepakt, heeft het team actief met beurzen gesproken om IOTA te integreren. Dat is echter niet alles, zoals Dominik Schiener verder zei:

“Ook met Paxos, PayPal enzovoort, denk ik zeker dat we met hen een aantal discussies zullen voeren over integratie.”

De oprichters gingen ook in op de uitdagingen met sharding, en verklaarden dat ze tijd hebben tot 2022-2023 om eraan te werken en het goed te doen is, en dat is wanneer ze meerdere projecten bovenop IOTA zien bouwen, in tegenstelling tot ETH, dat projecten ziet verdwijnen omdat het een “do or die moment” is.

IOTA bevindt zich al in een betere positie met betrekking tot transactiesnelheid, momenteel op 1000 TPS. Volgens Sonstebo zal de snelheid zeker stijgen met Chrysalis, hoewel hij in dit stadium geen exact cijfer benoemde.

Het Chrysalis-testnet zal naar verluidt in de komende 2-3 weken worden gelanceerd. De twee sloten af ​​door te stellen dat wat IOTA zich zal onderscheiden doordat ze “niet alleen een sneller paard” aan het bouwen zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN