Crypto Nieuws

Bitcoin zal alleen maar meer waard worden, aldus Mike Novogratz

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In een interview van vrijdag 23 oktober met Emily Chang, de presentatrice van “Bloomberg Markets: The Close” op Bloomberg TV, legde de bekende Bitcoin-bull en CEO van Galaxy Digital, Michael Novogratz, uit waarom de ondersteuning van PayPal voor cryptocurrencies zo’n “big deal” is, en in het bijzonder hoe het de Bitcoin koers zal beïnvloeden.

Chang begon het interview door Novogratz te vragen naar de aankondiging van PayPal. Novogratz reageerde als volgt hierop:

“Luister, PayPal heeft de meeste rekeningen van alle banken ter wereld. En dus heb je dit gigantische platform – wat betreft stortingen is het de 30e [grootste] bank, maar in termen van accounts en bereik, is het de grootste ter wereld – die net zei dat ze Bitcoin gaan aanbieden, en dus als je in de C-suite van een van de andere banken zit, JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, begin je je achter je oren te krabben en te zeggen ‘wat missen we hier?’.”

Novogratz vervolgde met;

“Een van de dingen die Covid heeft gedaan, is dat het dit idee van de digitalisering van alles heeft versneld, en het gebeurt in een snel tempo. En dus krijgen we digitale valuta’s vanuit de centrale bank, stablecoins.

Het hele betalingssysteem van het financiële systeem zal veranderen, en het zal veel sneller veranderen dan mensen dachten, en de banken blijven een beetje kijken en kijken naar hun oude legacy-systemen, en dus wordt het een race.”

Hij vervolgde zijn verhaal door de prestaties van de koersen van Ethereum, Bitcoin en PayPal te vergelijken met de prestaties van die van traditionele banken. Hij zei:

“Als je kijkt naar de aandelenkoersen dit jaar … Ethereum is met 200% gestegen … PayPal 100% gestegen … Bitcoin is met 90% gestegen, maar JPMorgan, Citibank en Wells Fargo zijn twintig tot vijftig [of] zestig procent gedaald, en dus [als] u een bankier bent, denkt u: ‘wat doe ik hier verkeerd?’ maar het is vrij duidelijk, toch?

We gaan de financiële architectuur van de Verenigde Staten en de wereld de komende tien jaar weer opbouwen. Dat wordt ingebouwd rond blockchain.”

Chang wilde toen weten hoe lang de rally van Bitcoin zou duren en hoe hoog de Bitcoin koers zou kunnen gaan, waarop Novogratz antwoordde:

“Ik denk dat het nog veel verder gaat. Luister, één van de redenen waarom Bitcoin niet zo hoog ging, is dat het moeilijk te kopen is, toch? Je kunt Goldman Sachs niet bellen, je kunt JPMorgan niet bellen, je kunt Bank of America niet bellen, je kunt E-Trade niet bellen en zeggen ‘koop wat Bitcoin voor mij’, toch? En dus waar het grootste deel van de rijkdom zich in Amerika bevindt – 45- tot 80-jarigen – zijn ze niet gewend om in te loggen op een Square-app of op een Coinbase-portemonnee.

Ze bellen hun brokers, en wat ik dus in een snel veranderend tempo zie, is dat er steeds meer infrastructuur wordt aangelegd om gemakkelijker toegang te krijgen tot aankopen. Met PayPal is het een enorme stap in hoe gemakkelijk het voor mensen is om cryptovaluta te kopen en verkopen. U zult E-Trade als volgende zien komen. Je zult de creditcardmaatschappijen zien: Visa, Mastercard en dan American Express. Ze gaan – ik durf te wedden binnen een jaar – een platform aanbieden waarop hun 30 miljoen handelaren kunnen handelen in stablecoins en crypto. “

Chang wilde weten hoe Novogratz zich voelde over geruchten dat PayPal zich klaarmaakte om BitGo, aanbieder van cryptocustody-oplossingen, te kopen. Hierop gaf Novogratz aan dat hij gelooft dat we meer acquisities kunnen verwachten, zowel intern (d.w.z. binnen de crypto-ruimte) als extern (d.w.z. afkomstig van bedrijven buiten de crypto-ruimte):

“Als je aan PayPal denkt, het is een technologiebedrijf, maar ze hebben het nodig om Paxos binnen te halen voor hun Bitcoin-integratie. En dus is er veel domeinexpertise en kennis in de cryptocommunity die de afgelopen zeven [of] acht jaar is opgebouwd en waar de legacy-community – zelfs de techneuten – wat van nodig hebben. En dus komt er een oorlog om talent … er komt een oorlog voor bedrijven die infrastructuur bouwen. Het zal talent naar binnen zuigen, en het is echt een opwindende tijd om in de crypto- en blockchain-ruimte actief te zijn.”

Mike Novogratz gaf tevens aan dat, hoewel PayPal zal toestaan ​​dat Bitcoin (evenals Bitcoin Cash, Ether en Litecoin) zal kunnen worden gebruikt als betaalmiddel, ziet hij dit niet echt als een belangrijk gebruik voor Bitcoin binnen de komende vijf jaar. In plaats daarvan denkt hij dat mensen en bedrijven voornamelijk in Bitcoin gaan investeren omdat het een geweldige inflatie-afdekking is.

En hoewel hij verwacht dat er in de toekomst nog meer door fiat gesteunde stablecoins zullen zijn – sommige uitgegeven door centrale banken – zegt hij dat centrale banken fiatvaluta’s omlaag zullen blijven drukken, waardoor de interesse in Bitcoin als digitaal goud zal toenemen:

“Bitcoin wordt gebruikt als opslag van waarde. Mensen zijn bang dat de centrale banken over de hele wereld fiatvaluta’s naar beneden drukken … Bitcoin als digitaal goud zal alleen maar hoger worden. Steeds meer mensen zullen het willen als een deel van hun portefeuille, en aangezien het gemakkelijker is om te kopen – omdat je het via PayPal kunt kopen – zal de prijs hoger worden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN