Bitcoin

HODLen van Bitcoin is in 98,5% van dagen winstgevend gebleken

Traden is erg populair in de crypto-markt, echter tonen cijfers aan dat het HODLen van Bitcoin (BTC) ook erg winstgevend geweest is, ondanks het feit dat het nog ver verwijderd is van het hoogste punt ooit van ongeveer $20.000 in 2017. Het is namelijk zo dat de koningsmunt 98,5% van de dagen sinds het begin winstgevend is geweest, volgens gegevens van LookIntoBitcoin.com.

Met 3718 dagen terug tot januari 2009, toen het genesisblok van Bitcoin werd gedolven, geven de gegevens van LookIntoBitcoin.com aan dat het op 3663 dagen lucratief was om in Bitcoin te investeren. Hierdoor blijven er slechts 55 dagen over waarin het niet rendabel was om de cryptocurrency te kopen. De meeste van deze dagen waren rond december 2017 tijdens de onvergetelijke bullmarkt die de Bitcoin koers binnen een korte periode naar $20.000 dreef.

De andere niet-winstgevende dagen, volgens de gegevens van LookIntoBitcoin, waren tussen 26 juni en 10 juli 2019 toen Bitcoin handelde in een bereik tussen $11.944,35 en $12.863,46. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $12.900. Dit houdt in dat er nog een paar dagen vanaf zijn geschraapt.

HODLers blijven HODLen

Ondanks de wilde koersschommelingen van de koningsmunt in de afgelopen maanden, verkopen investeerders hun BTC niet. Volgens Glassnode blockchain-analysebedrijf is 10% van het totale aanbod van Bitcoin al meer dan tien jaar inactief.

In het bijzonder merkte Glassnode op dat minstens 1,8 miljoen BTC al meer dan een decennium niet is verplaatst. Dit laat zien dat een aanzienlijk aantal Bitcoin-investeerders sterke handen heeft en zich niet bang laat maken door de korte termijn prijsschommelingen.

Sterker nog, steeds meer bedrijven op Wall Street gooien hun gewicht achter Bitcoin terwijl ze een deel van hun balans toewijzen aan het activum. Anderen, zoals PayPal, versterken de massale acceptatie door klanten in staat te stellen Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen en uit te geven.

Dit is uiteraard fantastisch nieuws en door deze mooie stijging van de koningsmunt staan veel Bitcoin-houders weer op winst, zoals te zien is in de laatste gegevens van Glassnode. Het is zelfs zo dat het aantal adressen met winst een nieuw record bereikt heeft. Zo waren er begin deze week 30.403.795.667 adressen die winst hadden (van de ongeveer 32,38 miljoen Bitcoin-adressen in totaal met een saldo), wat een nieuwe all-time high markeerde. Glassnode tweette het volgende:

“[Het aantal] Bitcoin BTC-adressen in winst (1d MA) heeft zojuist een ATH van 30.403.795.667 bereikt. Eerder vandaag werd een eerdere ATH van 30.374.328.292 waargenomen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN