Rusland cryptocurrencies

Cryptocurrencies populairder dan goud in Rusland

In Rusland is een enquête gehouden onder 2.023 investeerders en hieruit blijkt dat investeerders cryptocurrency in termen van populariteit boven goud hebben geplaatst. Het onderzoek werd uitgevoerd door The World Gold Council, waarin de goudinzichten in de detailhandel in Rusland werden beschreven. The World Gold Council ondervroeg investeerders die in de 12 maanden voorafgaand aan de enquête minstens één investering hadden gedaan.

Cryptocurrency werd met 17% als de vijfde meest populaire investeringsactiva gerangschikt, na spaarrekeningen, buitenlandse valuta, onroerend goed en levensverzekeringen. Interessant genoeg kwam goud op de volgende plaats met 16%.

Dr. Fic redeneerde dat er een duidelijk gebrek aan opleiding is, wat ertoe leidt dat mensen wegblijven van het edelmetaal. Ook gaf hij aan dat beleggers bang zijn om nep- of nagemaakte goudproducten te kopen.

Bron: The World Gold Council

Volgens het rapport van WGC geven jongere generaties de voorkeur aan fondsen met risicovollere investeringsinstrumenten zoals digitale activa. Daarnaast zijn jongeren tussen de 18 en 24 jaar oud veel meer bereid om risico’s te nemen om “exponentiële groei” te krijgen.

Het rapport geeft verder aan dat een kwart van de investeringen online plaatsvindt. Ook laten andere rapporten zien hoe belangrijk internet en mobiele handel voor de markt is geweest tijdens de lockdowns vanwege Covid-19.

80% van de cryptocurrencies wordt uitsluitend online gekocht. Volgens het onderzoek overweegt 65% van de Russische jongeren te investeren in cryptocurrencies in plaats van langetermijninvesteringen, zoals spaarrekeningen. Bovendien kwam in het onderzoek naar voren dat Bitcoin populair was in Rusland omdat het een “toegankelijk” investeringsinstrument is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN