BitMEX emailadressen

Crypto-hackers versturen $20.000 aan BTC naar goede doelen

Een recent rapport van de BBC gaf aan dat crypto-hackers ongeveer $20.000 aan Bitcoin (BTC) hebben gedoneerd aan twee verschillende goede doelen. Deze specifieke daad heeft ertoe geleid dat veel cybersecurity-experts speculeren over de motieven van deze hackers en over de herkomst van het geld, wat hoogstwaarschijnlijk illegaal verkregen is.

Volgens het rapport zijn de liefdadigheidsorganisaties die betrokken zijn bij de mysterieuze donaties namelijk Children International en het Waterproject. De organisaties ontvingen elk ongeveer $10.000 aan Bitcoin (0,88 BTC) van de crypto-hackers. De hackers gaven aan dat deze donaties bedoeld waren om “de wereld een betere plek te maken”.

Een cyberexpert, Brett Callow, merkte op dat de donaties van de crypto-hackers een zeer ongebruikelijke stap zijn en dat het de eerste keer is dat fondsen van ransomware-acties gedoneerd zijn aan non-profit liefdadigheidsorganisaties. Wat de hackers met hun acties willen bereiken, blijft volgens Callow onzeker.

De betreffende goede doelen hebben echter besloten om de donaties te weigeren. The Children International gaf in het rapport aan dat het de donatie niet accepteert, aangezien deze gerelateerd is aan hackers. De woordvoerder van het goede doel zei het volgende:

“Als de donatie is gekoppeld aan een hacker, zijn we niet van plan deze te houden.”

The Giving Block (TGB), het platform dat de betaling mogelijk maakte, lijkt niet te beseffen dat de donaties door hackers zijn verstuurd. TGB verzekerde dat het de zaak momenteel aan het onderzoeken is en zal het geld terugstorten aan de afzenders, mits de transactie echt vanuit hackers verstuurd is.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN