Capital

Capital.com: gemakkelijk en snel beleggen met CFD’s

Beleggen met CFD’s of ‘contracts for difference’ was lange tijd een speeltje voor institutionele beleggers en hedgefund bonzen. Ondertussen zijn deze financiële derivaten of afgeleide producten echter goed ingeburgerd bij de particuliere belegger. Capital.com biedt in alle landen waar handelen in CFD’s is toegelaten, helaas niet in de Verenigde Staten en België, toegang tot wel 3000 markten. Het overgrote deel zijn aandelen, indexen, grondstoffen en de forex markten, maar cryptocurrencies zijn er dus ook te verhandelen. Een broker die voor ieder wat wils kan aanbieden.

Capital

Globaal en gereguleerd

Capital.com is sinds 2016 opgestart en heeft ondertussen in vier verschillende landen een vestiging. Cyprus, het Verenigd Koninkrijk, Gibraltar en Minsk zijn thuisbasissen en niet zomaar want het is ook in sommige van die landen dat Capital.com een licentie heeft verkregen. De Securities and Exchange Commission (CySEC) van Cyprus en de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk verleent Capital.com de nodige goedkeuring om beleggingen in CFD’s aan te bieden. De fondsen van traders worden bewaard op verschillende bankrekeningen die niet verbonden zijn met bankrekeningen en die het bedrijf zelf gebruikt voor eigen kosten. Ook een waarborg bij het Britse Investor Compensation Fund moet de belegger beschermen tegen mogelijke insolventie van Capital.com. We vonden verder geen aanwijzingen van praktijken die niet door de beugel zouden kunnen. Capital.com krijgt vaak goede reviews en ook op Trustpilot.com krijgen ze een solide 4.3/5 op een totaal van meer dan 600 reviews. Wanneer een review gewag maakt van slechte praktijken, krijgen de reviewers steevast een professioneel antwoord en oplossingen aangereikt.

Capital.com

Beleggen met CFD’s in 3000+ markten

Capital.com is een broker die traders de mogelijkheid aanbiedt te beleggen in meer dan 3000 verschillende markten. Dat lijkt dus ideaal voor de belegger die geïnteresseerd is in meer dan cryptocurrencies. En die interesse kan behoorlijk uitgebreid zijn. Handelen op de forex markten (handelen in nationale valuta zoals b.v. EUR/USD), met grondstoffen zoals goud en zilver (maar ook olie of marihuana-aandelen), “gewone” aandelen en indexen (AEX25) zijn er mogelijk. Let wel dat er altijd gehandeld wordt met CFD’s. Dat wil dus zeggen dat je altijd met een afgeleid product handelt en “long” of “short” kan gaan maar nooit de onderliggende valuta of grondstof bezit. Je handelt als het ware in contracten of opties en niet in de producten of grondstoffen zelf. Er is dus geen nood aan wallets, kluizen of opbergruimte want alles verloopt digitaal. Vaak wordt traden met CFD’s gedaan als hedge of waarborg tegen andere openstaande trades.

Handelen met hefbomen

Handelen met CFD’s of letterlijk vertaald “contracten met verschillen” betekent handelen met hefbomen. Je hoeft dus niet de gehele onderliggende waarde te financieren, maar slechts een klein deel, de margevereiste of margin requirement. Dat percentage fluctueert afhankelijk van wat je wil verhandelen. Voor goud ligt die margevereiste op 5%, Bitcoin ligt op 50% . De broker, in dit geval Capital.com leent jou de rest, tegen een kost natuurlijk. Het voor- en nadeel ligt voor de hand. Je kan meer inzetten dan je daadwerkelijk bezit óf natuurlijk meer verliezen. Met CFD’s handelen is niet voor de faint at heart.

De desktop trader en mobiele app

Desktop

De user interface van de desktop trader kan gemakkelijk samengevat worden in één woord, sereen. Eenvoudige controls, de juiste informatie op de juiste plek. Niets lijkt overbodig of is te schreeuwerig. En toch is deze desktop trader enorm uitgebreid. Net zoals het aantal markten waar je in kan traden eigenlijk. Alles werkt met in-en uitschuivende onderdelen die je naar believen kan tevoorschijn halen of laten verdwijnen. Relevante nieuwsonderwerpen, kopen-verkopen of marktinfo. Ook de mobiele app is snel geïnstalleerd, overzichtelijk en uitgebreid. Je kan je trades dus perfect thuis of op kantoor in gang zetten en in de trein even checken hoeveel je al in de plus staat. Wat kan het leven van een CFD trader toch mooi zijn niet?

Mobiele app
Mobiele app
Mobiele app

Uitgebreide hulp, 28 talen en learn-to-trade artikelen en filmpjes

Wat we ook een dikke plus vonden aan Capital.com is de verzameling aan cursussen en handleidingen die er op de website te vinden zijn. Van de beginnersgids, tot een woordenlijst, een gids per markt of zelfs een strategische of trading strategie gids. Het moet ook al erg hard gaan als je tussen de 28 talen die het platform aanbiedt je eigen moedertaal niet te vinden is.

Waar verdient Capital.com dan aan?

Capital.com zegt zelf vooral te verdienen aan de spread. Wanneer je dus een nieuwe positie opent, betaal je de spread, het verschil tussen de aankoop- en de verkoopprijs op dat moment. Die spread verschilt per instrument. Voor Bitcoin lag die bijvoorbeeld op het moment van schrijven op 34,00 USD, voor goud op 2,12 USD. Capital.com rekent bijvoorbeeld geen kosten aan wanneer je stort of opneemt. Waar ze ook een procent op zullen verdienen is wanneer je een positie “over-night” laat openstaan. Ook die aangerekende kost is afhankelijk van het instrument dat je verhandelt. Daar is Capital.com wel heel transparant over en is ook gemakkelijk terug te vinden. Wat er ook niet onder stoelen of banken wordt gestoken, is dat handelen in CFD’s risky business is en je er een boel geld mee kan verliezen. En dat is in de eerste plaats aan Capital.com dan natuurlijk. Het stoorde ons zelfs mateloos dat er op de website een waarschuwingsbanner onderaan staat die je niet weggeklikt krijgt. Je kan dus niet zeggen dat je niet gewaarschuwd bent!

Capital

Conclusie

Capital.com is een (bijna) allesomvattend tradingplatform. Het is enorm uitgebreid, zowel op het vlak van aantal markten waarin je aan de slag kan, als de hulp- en how-to-afdeling. De transparantie van de kosten die gepaard gaan met het handelen in CFD’s is iets dat voor ons een echt belangrijke plus is. Bij andere platformen of brokers kan dat wel eens een puntje zijn waar je ofwel achter moet lopen graven of waar je een doorwinterde handelaar voor moet zijn om helemaal te begrijpen. Over het gebruiksvriendelijke platform waren we ook bijna wild, erg mooi en overzichtelijk. Een mooie verpakking met onder de motorkap enorm veel mogelijkheden en informatie. Ben je dus of wil je graag actief traden met verschillende producten naast cryptocurrencies dan is Capital.com een kanshebber omwille van deze redenen.

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN